Negatív érzelmeink azonnali kezelése – pszichológiai hírek, pszichológus

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), tapasztalatokról - a létezés öröme

Angol verzió: Manage your negative emotions immediately – psychology news, psychologist 

Ezek a cikkek sajátságos életszemléletemről szólnak, kérem ne tekintse őket szakpszichológiai írásoknak.

Az elme eldöntheti, hogy hogyan érezzük magunkat: jól vagy rosszul – pszichológiai hírek, pszichológus

Rendelkezünk egy elmével, ami létrehozhat negatív érzéseket számunkra, ha nem tudjuk, hogyan működik, ugyanúgy mint egy kocsi esetében, ha nem tudjuk melyik a gázpedál, fék stb. Mi fog ez esetben történni? Ebben a cikkben meg szeretném mutatni, hogyan tudjuk kezelni az összes érzésünket egy egyszerű megközelítés segítségével. De, először beszélek egy kicsit az elméről, ami olyan, mint egy komputer, képes megoldani a problémáinkat – érzelmeink kezelése, pszichológiai hírek, pszichológus

[adrotate group=”4″]

De, ha túl sokat működtetjük, akkor láthatjuk, hogy mindig monológokkal vagy dialógusokkal találkozunk. Mindig, mert mikor elmegyünk az ágyba aludni akkor is találkozhatunk velük. Ez okozza a problémát. Az elme (a komputer) egy jó eszköz, de nekünk kell őt használnunk és nem fordítva, mikor ő használ minket.

Ha megfelelő módon használjuk, akkor boldogok leszünk és sikeresek, de ha nem tudjuk hogyan kell használnunk, akkor szomorúak leszünk. A pszichológiában sok megoldás áll rendelkezésünkre, de most szeretnék egy új módszerről írni, mely gyökere a múltból eredeztethető. Például találhatunk meditációs módszereket, melyek, több mint 6.000 évesek. Tehát hasznosítanunk kell ezt a tudást, tapasztalatot és megtalálnunk a megoldást, mely most a segítségünkre lehet.

 

Ilyen egyszerű módon képesek vagyunk kezelni az elménket – érzelmeink kezelése

Létezik egyfajta tudatosság, mely állandó és az összes érzelem, gondolat, hangulat ebben merül fel. És azonosulunk ezekkel, ám ezek folyton megváltoznak, mert nem állandóak, ezért szenvedést élünk meg. De ezek nem mi magunk vagyunk, mi csak megtapasztaljuk ezeket. Ha látunk valakiket a sarkon, akkor azok mások, nem mi vagyunk ők… Így, ha bármilyen érzelmet vagy gondolatot, hangulatot látunk, akkor úgy kellene ezeket kezelnünk, mintha nem a miénk lenne. Ezek csak érzelmek és gondolatok, melyek mindig megváltoznak. De mi az, ami állandó? AZT kellene megtalálnunk. És EBBEN az aspektusban létezni. Tehát ez egyszerű és hatékony megoldása annak, ami megváltoztathatja életünket. Nincs szükségünk időre és semmire hozzá. Csak figyeljük meg a gondolatainkat, érzelmeinket és hangulatunkat annyira objektíven, amennyire csak képesek vagyunk erre. Ne mondjuk azt: „Ó, ez egy jó vagy rossz gondolat.”, „Nem szeretem ezt.”, „Szeretem ezt.”, Csak figyeljük meg egész nap. Ne vágyjunk a boldogságra vagy a nyugalomra, csak figyeljünk meg mindent, ami történik. Eleinte ez koncentrációt igényel, de végül természetessé válik. Eredményként békességet érzünk, harmóniát és boldogságot. Meg kellene figyelnünk ezeket az érzelmeinket is, melyek szintén jönnek s tova szállnak. Csak tartsunk ki emellett egy hónapig és ne kételkedjünk, később eldönthetjük, hogy ez vajon segített-e nekünk vagy sem. És bölcsebb, ha a gyakorlás után alkotjuk meg erről a véleményünket és nem előtte.

[adrotate group=”6″]

 

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, a cikkek írója

2005 óta foglalkozom emberekkel, ötvözve a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával, orvosi szaklapokban publikálok, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keleti és nyugati medicina). 350+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon. Egészséges embereknek tartok egyéni konzultációt és ezen kívül különleges masszázst.  

 

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK
rossz érzésekaz elme ereje