Mit jelent az elme ereje? És miért nem tud az elme segíteni nekünk, ha meg akarjuk tudni kik vagyunk valójában?

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), tapasztalatokról - a létezés öröme

Angol verzió: What is the mind power? And why can’t help the mind for us if we want to know who we really are?

Mit jelent az elme ereje?

Az elme egy jó eszköz. Egy komputer, de ha meg akarjuk tudni kik vagyunk valójában, akkor nem tud a segítségünkre lenni. Az elme (ego) egy végtelenül bonyolult masina, mely millió magyarázatot talál a létezés kérdéseire, ezért úgy érezzük, hogy belefulladunk ebbe az összes gondolatba. De a szabadság nem jelenti azt, hogy elveszítjük a racionális elménket.

[adrotate group=”4″]

Ki az a tanár, aki ebben segítségünkre lehet?

A tanár bárki lehet, aki segít tudatosabbá válni: a szeretőnk, a szüleink, a gyerekünk, vagy a kutyánk, az újságos stb.

Honnan tudhatom, hogy ő az igazi segítő?

Valami újat érezhetünk az ő jelenlétükben. Ha segítenek nekünk, akkor tudatában leszünk valaminek, megnyílik valami új… A tanár segít megérkezni ebbe a pillanatba és amivel rendelkeztünk csak gondolat volt mielőtt ez tapasztalatként tudatossá válik.

Fontos a tanár?

Ha képesek vagyunk teljesen feltétel nélkül bízni, akkor nem feltétlen szükséges, mert ez azt jelenti, hogy elhagytuk az egónkat. De, ha bízni akarunk valakiben, akkor nem tudunk bizalommal viseltetni iránta… Egy ponton valaki felfedi, hogy az elme nem megfelelő a feladat elvégzésére.

Hogyan tanulhatjuk ezt meg? És miért nem tud az elme a segítségünkre lenni?

Hogyan tanítható a létezés? A létezés határtalan, végtelen, tehát hogyan lehetne megtalálni a hozzá vezető magyarázatot?

Oké, akkor mit tehetünk?

Semmit.

[adrotate group=”6″]

Hogy érted ezt?

Figyelj, te csak ignorálhatod az összes gondolatodat, érzelmeidet és hangulatodat, melyek felbukkannak az életedben, és meg fogod ezt tapasztalni. De, nem tudod ezt leírni, senki sem tudja ezt megtenni… Tehát, ignorálnunk kell minden tapasztalatot és mondd meg nekem, hogy akkor ki marad itt mozdulatlanul a szituációk előtt.

Nemtom.

Nem kell tudnod, csak maradj vele. Ne tudj semmit. Ne azonosulj az elméddel (gondolatok, érzések, hangulat). …elmagyarázva Isten, teletömve a fejed teóriákkal, dogmákkal és korlátozásokkal. Ez nem az. Ez csak Isten tárggyá való lefokozása. Ez az elméhez tartozik. A tanár elmond neked valamit, de nyitottnak kell lennünk a témát illetően. Le akarunk vonni néhány konklúziót, de valójában csak egy van… Az ego, elme személyiség csak a szociális közegben tud létezni. Mindent el kellene utasítani ahol voltunk, mindent aminek formája van… Az elme csodálatos eszköz minden másra, de nem segíthet az ébredésben. Csak figyeljünk meg mindent objektíven, nézzük meg az elénk tárulkozó látványt… Ez a Buddha föld, mely több, mint elég.

És melyik vallás segíthet nekünk?

Bármelyik, de az átlagos vallás képtelen segíteni, mert dogmákat, gondolatokat és csak rituálékat tartalmaz, mely még több súlyt rak ránk. Ez az elme világa.

És mi az élet, mi folyik itt?

Ez csak egy álom volt, egy ego túra. Most, felejts el mindent és ne csinálj semmit. Az ego túra a régi sémák ismétlése. A kívánságokról, vágyról, kapzsiságról azóta beszélhetünk, olyan régóta, amilyen öreg az emberiség. Amit az ego folyton akar, az mindig több ugyanabból… És az irány tisztán megmutatja a vágyainkat, bármi is legyen ezek: szex, pénz, presztízs, tulajdon, hatalom, manipuláció… A vágyak a jövőbe helyeznek el minket. Az ember, aki most vágyakozik, annak a jelen nem létezik. Senki sem képes szeretni a jövőben, mert ez lehetetlen. A szeretet, szerelem mindig a jelenben zajlik.

[adrotate group=”4″]

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, a cikkek írója

2005 óta foglalkozom emberekkel, ötvözve a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával, orvosi szaklapokban publikálok, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keleti és nyugati medicina). 350+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon. Egészséges embereknek tartok egyéni konzultációt és ezen kívül különleges masszázst.  

 

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

AJÁNLOTT CIKKEK
negatív érzelmeink azonnali kezeléseszerelem, szexualitás