A helyes futás légzésről, sportról. És magas vérnyomás csökkentése és a természetes megoldás alacsony vérnyomás ellen

A helyes futás légzésről, sportról. És magas vérnyomás csökkentése és a természetes megoldás alacsony vérnyomás ellen

Szerző:
| Téma:

Az izmokról, edzéstervekről már írtam korábban, ép testben ép lélek alapon:

A testünk megmutatja hogyan használjuk elménket. Egy hiteles harcművész, csontkovács, akitől sokat tanulhatunk testünk működése kapcsán– edzésterv, testépítés, izomfajták, ízületi betegségek – helyes futás légzés, sport,  magas vérnyomás csökkentése azonnal házilag, alacsony vérnyomás ellen.

  A férfi és női légzés különbözőségei

A férfiaknak általában a gyomra jobban enged, mellkas erősebb, ezért hasi légzés könnyebben megy (így elhízásra is alkalmasabbak vagyunk). Alapból a teljes légzés 30 %-a bennünk marad, mert bármikor szükségünk lehet hirtelen egy kis levegőre, mikor pl. valamilyen fizikai munkát kell ellátni azonnal, vagy támadás ér stb. A hármas légzés a jógában is visszaköszön: has, mellkas, kulcscsonti légzés kapcsán. A nőkben azonban az van belekódolva, hogy ne a hasukból lélegezzenek, mert akkor, ha várandósak, akkor a magzatot veszélyeztetik ezzel. Meg kell tanulnunk az egészséges mély, hasi légzést.

 

Helyes futás légzés (sportolásnál pl. futásnál a légzés 3 üteme)

Futásnál érdemes 3 szakaszban lélegezni, majd akár egyre csökkentve folytatni tovább 2-es és 1-es ütemben. Minden lépés egy lélegzetvétel, majd kifújás. 3 szakaszban szívjuk be a levegőt (3 szakaszban veszünk egy nagy levegőt): bal, jobb, bal lábbal lépve. Utána 3 szakaszban fújjuk azt ki: jobb, bal, jobb lábbal lépve. És ilyenkor (vagy nagyobb sport teljesítmény alkalmával) nem biztos, hogy sikerül csak az orrunkon levegőt venni, így a szánkat használjuk a gyors oxigénjutáshoz ebben az esetben.


Nagyobb perspektívában nézzük a dolgokat

A matematika a fizika barátja. A fizika barátja a kémia. A kémia barátja a biológia. Nem kell tehát feldarabolnunk a tánclépéseket, minden közvetlen, vagy közvetett módon összefügg egymással. Pl. est. gy bokasüllyedés térd problémákhoz vezethet, ami csípő gondokat okoz, így egyoldalú lesz a tartásunk, amit a nyak próbál kompenzálni. Tehát teljesen el tudunk ferdülni akár egy bokasüllyedés következtében és oda az egyensúly… A nyak izmok begörcsölnek stb. Tehát, ha az egyik szervünkkel baj van, az hathat a következőre, de az is lehet, hogy csak közvetett módon hat rá. Így minden mindennel összefügg.


Magas vérnyomásra sport? És alacsony vérnyomásra mi a gyógyír? (magas vérnyomás csökkentése azonnal házilag és alacsony vérnyomás ellen)

Ha magas a vérnyomás akkor a szív és az agy jobban igénybe lesz véve. Ha azonban elkezdünk sportolni ilyenkor, akkor a vér – ami az energiát szállítja –, az izmok felé kezd el mozogni. De nem győzöm hangsúlyozni, hogy érdekességképpen írok ezekről a dolgokról, de mindig előbb tájékozódjunk orvosok által és saját felelősségre végezhetjük el ezeket a gyakorlatokat, amiket cikkeimben leírok. Mert pl. ha valaki evés után kezd el sportolni, akkor az emésztés nem tud befejeződni, a vér innen szintén az izmokhoz megy.

A szervezetnek döntenie kell és ezért egyre nehezebbnek érezzük a gyomrunkat, szédülni kezdünk stb. majd kiokádjuk, amit megettünk, mert a testünk azt hiszi arra nincs szükségünk, és helyette az izmokat stimulálja. Egyszerre nem megy a kettő. Ugye milyen intelligens a test és milyen fontos lenne, hogy megismerjük annak működését? Ha pedig alacsony a vérnyomásunk, akkor hanyatt kell feküdnünk. Ilyenkor a lábat is felpolcolhatjuk. A jógában léteznek megoldások légzésszünetek a vérnyomás csökkentésére (lásd kumbhaka) és növelésére, melyről már írtam. De mivel több, mint hetvenezer idegvégződés van a talpunkon, így azokat is lehet stimulálni és megváltoztatni a vérnyomásunkat.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone
 

DÍJMENTES felmérés (szabad kapacitás erejéig):

1. Derék-, hát-, nyak-, végtag-, váll- és ízületi fájdalom nélkül
További infó:
E-mail cím:*
Teljes név:*
Mobil (csak szám pl. 06301234567):*

Kérjük, csak akkor jelentkezzen, ha Bp 3. kerület vonzáskörzetében meg tud jelenni személyesen, akár több alkalommal is (emeletes ház és nincs lift) és nem kontraindikált Önnél a masszázs. Köszönjük a megértést.

Kontraindikációk

 

2. Pánik, stressz, depresszió, szorongás, önbizalomhiány, útkeresési problémák stb. nélkül, helyszín: Bp. III. ker. vonzáskörzete vagy online
További infó:
E-mail cím:*
Teljes név:*
Mobil (csak szám pl. 06301234567):*
 

FIGYELEM! Sajnos nem tudunk Önnek segíteni, ha...
klikkeljen ide a folytatáshoz Tovább>>>
Kapcsolódó cikkek

>>

További cikkek
A cikk hozzászólása kapcsán: fontos, hogy jó neveltek legyünk, ne káromkodjunk és ne reklámozzuk magunkat.:) A hozzászóló vállalja teljes körűen a felelősséget mondandója kapcsán és nem az oldal tulajdonosa. Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-95119/2016.

HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

Elérhetőség

A keresendő szöveget itt kell begépelni és utána enter-t nyomni

gerincfájdalom meditációbanpaleolit