Sri Vasudeva – A valódi jólét 40 / 32. nap (az ima ereje)

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

32. nap – Az ima ereje, mantrák és megerősítések

Az elme egy nagyon erőteljes eszköze a tudatosságnak. Barátunkká kell tennünk az utazásunk során, ami azt jelenti, hogy támogatnia kell bennünket az utazásban. Az utazásunk a valódi jól-létbe tart: ami boldogság és szabadság; (a valódi mentális, érzelmi, spirituális, társadalmi és fizikai jól lét). A lehető legelőnyösebben használjuk az elménket? Pozitív gondolkodásra használjuk az erőnket – Sri Vasudeva, jólét?

 

Eszközként használjuk a gondolatok erejét, amik tovább visznek minket az utunk során? Nézzük meg ezeket! Ma az ima tárgyával szeretnék foglalkozni, a mantrákkal és megerősítésekkel, amelyek eszközként szolgálnak minket az utunk során: megvédik az elmét; energetizálják a lényünket és közelebb visznek minket a víziónk megvalósításához.

 

 

Az ima fokozatai a spirituális utazás során

Az imának rendkívüli ereje van. Ha a lelkünk úgy érzi, hogy különálló a magasabb (vagy spirituális) önvalónktól, az ima egy természetes visszajelzést ad, amikor keressük a segítséget. Természetes módon elmerülünk az imában, tudva azt, hogy ott van a Felsőbb Erő. Ez egy erőteljes eszköz az utazás során. Ez a módja annak, hogy elérhessük azt az Erőt, elismerhessük azt az Erőt; figyeljünk Rá; a segítséget keresve. De az Univerzum visszajelzéseire is figyelnünk kell válaszként az imánkra és hatékonyan használni azt. Az ima sokféle szintre juttathat minket.

Tudatlanságunkban azt gondoljuk, hogy a boldogságunk kívül van és anyagi dolgokért imádkozunk. Rengeteg ember teszi ezt. Miután elérték ezeket a jó tetteik és a kegyelem révén, észreveszik, hogy az anyagi dolgok nem jelentenek mindent a boldogsághoz az úton. Aztán más dolgokért kezdenek el imádkozni: elkezdenek imádkozni több megértésért; az elme békéjéért; és a belső szabadságért. Az ima mássá kezd válni; az ima spirituális felébredés lesz. Amikor ott van a spirituális felébredés, amikor a lélek egy kicsit elkezd többet érezni, az ima bizonyos mértékben dicsőítéssé válik; köszönetnyilvánítássá; hálává.

 

Az ima egységbe juttat minket Istennel

Az elme vagy a lélek amikor különváltságban van, mindig keresni kezd. Alapvetően amikor az ima eléri ezeket a magasabb célokat, a Jelenlétben való Létezéssé válik; elismerve a Jelenlétet és; tudva azt, hogy minden a maga tökéletes módján történik. Az alapvető ima ez: “Én a Te középpontodban időzöm. A Te Nagyszerű Erőd közepében, tudva azt, hogy tökéletes módon vezetsz engem és minden dolog tökéletes módon megtalál engem. Köszönöm mindezt.” Ez az alapvető az imában; amikor az ima egységbe juttat téged azzal a Felsőbb Erővel és te köszönetet mondasz érte. Természetes módon ez fog következni: “Lehetnék a tökéletes eszköze a Te Isteni Akaratodnak ebben az emberi megtapasztalásban.”

 

Amikor elértük ezt a szintet, akkor természetessé válik, hogy adni akarunk.
Az utunk során az ima erejét rendkívüli pozitív módon használhatjuk, nagyon erőteljesen egységben tartva az elmét a Felsőbb Erő tudatosságában; kapcsolódva hozzá és megmaradva ebben a tudatosságban, egy tökéletes eszközként. Mennyire erőteljes tud lenni az ima, megvéd minket, vezet minket; és végül eljuttat minket abba az egysége Istennel. Jusson eszedbe az, aki nem használta még az ima erejét, amikor az elme szétszórt, amikor nem ismerjük a Felsőbb Erőt, amikor valaki az emberi ego csapdájába esik és az önteltségbe. Akkor majd megláthatod, milyen ereje is van az imának.

 

A Mantrák sokoldalú ajándéka

A mantrák használata ajándékként nyilvánul meg a spirituális úton. A mantrák nagyon erőteljes eszközök. A keleti tradíciókban még a mantrák hangzása is erőt hordoz. Amikor szanszkrit nyelven mantrázol még a betűknek is ereje van, és amikor ezeket valamilyen különös módon kombinálják, akkor a szavak hangzása erőt hordoz. Amikor ismétled őket, a hangok harmonikus vibrációt hoznak létre, melyek felemelően hatnak. Minden csakrához vannak mantrák és vannak mantrák, melyek különböző erőket hívnak meg az Univerzumból; amikkel kapcsolódhatunk hozzá és kegyelemben részesülhetünk. Amikor a mantrák megmaradnak az elmében, megvédenek minket. A mantrák nagyon erőteljes eszközök, egy harmonikus vibrációt hoznak létre a belső és külső térben. Hatalmas gyógyító potenciállal rendelkeznek. Csodálatossá tudják tenni az utazást a gyógyulás felé és a szabadság felé, amikor ezeket a szavakat ismételgetjük.

 

 

Maradj középen és légy energetizálva ezekkel a megerősítésekkel

A mantrák és az ima megerősítenek. A megerősítések középre vonzanak minket, abba a bizonyos tudatosságba és amint ismételjük őket, ott tartanak bennünket, erősen tartva az elménket az utunk során. A víziónkhoz irányítanak bennünket, és amikor ismételgetjük, akkor azok energetizálnak bennünket, segítenek eljutni a célunkhoz. Nagyon erőteljes eszközök ezek.

Amikor ismételsz és megerősítesz, akkor az erőteljesen energetizál téged; középre hoz téged abba a tudatosságba; erőt ad neked, hogy bevonzhasd a pozitív válaszokat az Univerzumból, együtt-teremtve, a szabadság útján. Mindenféle megerősítéseid lehetnek, gyógyulással kapcsolatosak, sikerre irányulóak, megerősítések, hogy harmóniát teremthess a térben. Mindezeknek az az általános irányultsága (imák, mantrák, megerősítések), hogy az elmét pozitív térben tartsák és energetizáljanak bennünket az utunk során.

 

Folyamat a mantrák alapvető erejének felismeréséhez

Amikor megerősítéseket ismételgetünk, imákat vagy mantrákat, elsőként hallgassuk meg amit mondunk; és folyamatosan, tudatosan ismételgessük őket, a jelenben maradva, addig amíg a mantrák vagy az ima elkezdenek erőteljesen megmaradni az elmében. Vagyis ezek éppenséggel a hangok mögé fognak bennünket juttatni. A hangokat használjuk ismétlésként, hogy az elménkben maradjanak. Még ha abba is hagyod, az elme folytatni fogja az ismétlést. Amint mélyebbre jutsz és figyelmet illetve fontosságot tulajdonítasz ezeknek, el fogják érni a szívedet, és szenvedélyesség fog megnyilvánulni az imádban, mantrádban vagy megerősítéseidben. Egy élményt fogsz érezni a lényedben. Azzá válsz amiért imádkozol, amiért megerősítést kérsz és ahová a mantrák vezetnek téged. Végül pontosan azzá válsz, amit mondasz, ismételsz, amire irányulsz.

 

A mantra – erőteljes eszköz az úton

Mennyire erőteljesek ezek az eszközök, amik abban az energiában tartanak minket; nagyon pozitív és védelmező térben tartják az elménket; eljuttatnak minket az elképzeléseinkhez; és az úton tartanak minket. Imádom ezeket használni, és a fizikai testemet is energetizálni tudom ezekkel; energetizálni tudom a teljes lényemet az emberi megtapasztalásban és harmóniát tudok teremteni a körülöttem lévő térben. Ne becsüld le őket, mert erőteljes eszközök az út során. Használd őket.

Sri Vasudeva

 

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
arcunk titkai, külcsínintegrál pszichológia