Hol kezdődik a kukkolás perverziója?

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), kukkolás

A cikk végén még egy rádió interjúm is rendelkezésre áll a téma kapcsán.

A kukkolást (voyeurizmust) az exhibicionizmus ellentéteként szoktuk megnevezni. De vajon miért alakul ki és mikortól kóros? De vajon miért alakul ki és mikortól kóros? Milyen megoldás áll rendelkezésünkre, ha már kialakult?

 

A kukkolás kényszerének oka és feloldása

A kukkolás egyfajta kíváncsiskodást rejt magába, ami gyerek korban teljesen természetes. Ám, ha később megismertünk valamit és még mindig csak szemlélőként figyeljük az már okozhat problémát. Kórosnak akkor tekinthető, ha csak kukkolás segítségével tudunk kielégülni és pl. szexuális jellegű filmekre van ehhez szükség. Hiszen ez is egyfajta kukkolásnak minősül. Mivel a leskelődőnek nincs bátorság a szexhez, így az ingerli, ha távolról figyelhet, miközben beleéli magát az aktusba. De a legnagyobb baj ezzel, hogy csak fejben éli meg a fizikai szint helyett. De az is kukkolásnak számít, ha tv-t vagy valóságshow-t nézünk, melyet a gyártók nagyon jól tudnak. Persze ez valahol természetes és értelmetlen problémát gyártani belőle. A megoldás pedig az, hogy megvizsgáljuk a gyökerét annak, hogy miért korlátozzuk magunkat és elégszünk meg a másod hegedűs szerepével. Hiszen más nézni a táncot és más részt venni benne.

 

 

Érdekes dolgok a kukkolásról

Nem vagyok pszichológus, sem orvos, nem rendelkezem tudományos fokozatokkal, csupán sajátságos életszemléletemről beszéltem interjúim, publikációim során… Így nem tartok pszichológiai kezelést, és nem gyógyítok! Pszichés probléma esetén, illetve gyógyítás kapcsán keresse fel a szakrendelést!

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

További cikkek
körömrágásNLP