Hol kezdődik a kukkolás perverziója?

 In kukkolás, PSZICHOLÓGIAI ÉS TERMÉSZETGYÓGYÁSZATI CIKKEK

A cikk végén még egy rádió interjúm is rendelkezésre áll a téma kapcsán.

A kukkolást (voyeurizmust) az exhibicionizmus ellentéteként szoktuk megnevezni. De vajon miért alakul ki és mikortól kóros? De vajon miért alakul ki és mikortól kóros? Milyen megoldás áll rendelkezésünkre, ha már kialakult?

A kukkolás kényszerének oka és feloldása

A kukkolás egyfajta kíváncsiskodást rejt magába, ami gyerek korban teljesen természetes. Ám, ha később megismertünk valamit és még mindig csak szemlélőként figyeljük az már okozhat problémát. Kórosnak akkor tekinthető, ha csak kukkolás segítségével tudunk kielégülni és pl. szexuális jellegű filmekre van ehhez szükség. Hiszen ez is egyfajta kukkolásnak minősül. Mivel a leskelődőnek nincs bátorság a szexhez, így az ingerli, ha távolról figyelhet, miközben beleéli magát az aktusba. De a legnagyobb baj ezzel, hogy csak fejben éli meg a fizikai szint helyett. De az is kukkolásnak számít, ha tv-t vagy valóságshow-t nézünk, melyet a gyártók nagyon jól tudnak. Persze ez valahol természetes és értelmetlen problémát gyártani belőle. A megoldás pedig az, hogy megvizsgáljuk a gyökerét annak, hogy miért korlátozzuk magunkat és elégszünk meg a másod hegedűs szerepével. Hiszen más nézni a táncot és más részt venni benne.

 

[adrotate group=”4″]

Érdekes dolgok a kukkolásról

Nem vagyok pszichológus, sem orvos, nem rendelkezem tudományos fokozatokkal, csupán sajátságos életszemléletemről beszéltem interjúim, publikációim során… Így nem tartok pszichológiai kezelést, és nem gyógyítok! Pszichés probléma esetén, illetve gyógyítás kapcsán keresse fel a szakrendelést!

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, bölcsész, a cikkek írója. 2005 óta foglalkozom emberekkel, orvosi szaklapokban publikálok legújabb felfedezéseimről, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (nyugati és keleti medicina). 300+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon.

De nem vagyok pszichológus, sem orvos és nem rendelkezem tudományos fokozatokkal. Nem gyógyítók, nem tartok pszichológiai kezelést! Oktatással foglalkozom.

Iratkozz fel most!

Akciók, izgalmas előadások, online és offline programok és könyvek, cikkek egy helyen

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

További cikkek

A KERESENDŐ SZÖVEGET ITT KELL BEGÉPELNI ÉS UTÁNA ENTER-T NYOMNI

körömrágásNLP