március 19, 2018Keleti-nyugati orvoslás integrálása (cikkek, oktatás, "pszichológus online / Budapest" adatbázis)

Bölcsességek, szerelmes, aforizmák, bölcs mondások, idézetek: Oshotól és Eckhart Tollétól konkrét gyakorlatokkal VIII.

Bölcsességek, szerelmes, aforizmák, bölcs mondások, idézetek: Oshotól és Eckhart Tollétól konkrét gyakorlatokkal VIII.

Szerző:
| Téma:

Bölcsességek, szerelmes, aforizmák, bölcs mondások, idézetek: Osho és Eckhart Tolle jóvoltából

Amikor belépsz a mostba, kilépsz elméd tartalmából. A gondolatok szüntelen áramlása lelassul. A gondolatok már nem kötik le teljes figyelmedet, nem szívnak be teljesen. Rések jelennek meg a gondolatok között: tágasság és belső csend. Kezded megérteni, mennyivel hatalmasabb és mélyebb vagy, mint a gondolataid. (Eckhart Tolle)

Hogyan is lehetnél boldog egy másik személlyel, ha még egyedül se vagy az? (Osho)

Azt mondod: „én ismerni akarom magamat”. Te vagy az „én”. Te vagy a tudás. Te vagy az a tudatosság, amely révén minden tudott. Az pedig nem ismerheti önmagát: az önmaga. (Eckhart Tolle)

Legyen hát ez a ti utatok: élvezzetek minden pillanatot, bármilyen legyen is, adjatok hálát érte, leljétek örömötöket a most pillanatában és ünnepeljétek azt. (Osho)

A megvilágosodott ember figyelmének középpontjában mindig a most áll, de periférikusan azért tudatában van az időnek. (Eckhart Tolle)

Vágy nélkül valónak lenni annyit tesz, mint az “itt és most” állapotában élni, annyit tesz, mint elégedettnek lenni, bárhogyan is alakuljanak a dolgok – hiszen a dolgok nem is alakulhatnak másképp. (Osho)

Életed tartalmát gondolataid, érzelmeid, érzékeléseid és élményeid alkotják. (Eckhart Tolle)

A vágy alapvetően nem más, mint egy nem létező dolog, egy nem létező állapot iránti sóvárgás. (Osho)

Ha nem akarsz több fájdalmat létrehozni magad és mások számára, ha nem akarsz hozzátenni a benned még mindig élő, a múltból származó fájdalomüledékhez, akkor ne teremts több időt! Vagy legalábbis ne többet, mint amennyi ahhoz szükséges, hogy életed gyakorlati vonatkozású ügyeit kezelni tudd! (Eckhart Tolle)

Valójában minden ember úgy érzi, hogy a gyermekkor valamilyen utópisztikusan jó időszak volt, és mindenki szeretne visszatérni a gyermekkorába. Még a halálos ágyukon fekvő öregemberek is nosztalgiával eltelve gondolnak vissza gyermekkorukra – az áldott gyermekkor szépségére, boldogságára, a virágokra, a pillangókra, az álmokra és a tündérmesékre. Gyermekkorában mindenki Csodaországban él – nem csak Alice, de mindenki más is. Ez az emlék mindenkit elkísér. (Osho)

Az emberi evolúció következő lépése: túllépni a gondolaton. Ez most sürgős feladatunk. (Eckhart Tolle)

A tudás életre hívja az egót. (Osho)

Az emberi állapot: a gondolatban elveszettség állapota. (Eckhart Tolle)

Amikor az ember öntudatra ébred, megjelenik az ego és megfigyelővé válunk. (Osho)

A halál nem az élet ellentéte. Az életnek nincs ellentéte. A halál ellentéte a születés. Az élet örök. (Eckhart Tolle)

A tudatos elme egyszerűen tehetetlen a tudattalannal szemben, mert a tudatos elme a társadalom mellékterméke, a tudattalan pedig természetes, biológiai dolog, és mint ilyen, óriási erővel és energiával rendelkezik. Azaz az agyunk a “jó” dolgokon jár, miközben továbbra is “rossz” dolgokat cselekszünk. (Osho)

 

 

A TE LEHETŐSÉGEID... Most

Tovább

 
Kapcsolódó cikkek

>>

További cikkek
A cikk hozzászólása kapcsán: fontos, hogy jó neveltek legyünk, ne káromkodjunk és ne reklámozzuk magunkat.:) A hozzászóló vállalja teljes körűen a felelősséget mondandója kapcsán és nem az oldal tulajdonosa. Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-95119/2016.

HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

Elérhetőség

Köszönöm a rengeteg megkeresést, de nem áll módomban díjmentes tanácsadással foglalkozni. Meglévő, hűséges ügyfeleimre koncentrálok, de rengeteg díjmentes szolgáltatás érhető el a weblapon.

A keresendő szöveget itt kell begépelni és utána enter-t nyomni

bölcs, szerelemes aforizmák az életrőlbölcs, szerelemes aforizmák az életről