A masszázs oldal folytatása

A masszázs oldal folytatása

Kontraindikációk + oktatás + akupresszúra, meditáció, reflexológia

Ne szomjasan kezdjünk el kutat ásni

Nyugaton megszoktuk ezt a hozzáállást az egészségünk kapcsán. Pedig a prevenció (megelőzés) sokkal kevesebb energiát igényel és jóleső érzéssel tölt el minket. Általában belső részét a kocsinknak is hamarabb tisztítjuk meg, mint a saját testünkét… Folyamatosan foglalkoznunk kellene testünkkel és lelkünkkel, mert az egészség egy folyamatosan fenntartott dinamikus egyensúlyi állapot. Ha elhanyagoljuk saját kertünket miért csodálkozunk, ha problémák lépnek fel?

A kényeztető masszázson kívül megtanulhatjuk hogyan működik testünk-lelkünk

Nem a mi hibánk, hogy nem képezik az alap oktatás tanterv részét az, hogy hogyan kezeljük testünket, lelkünket, mely az egyik legfontosabb dolog az életben. Ezen az oldalon a masszázson és reiki-meditációkon kívül oktatásra is van lehetőség, mely online is elérhető.

Kínában a különféle masszázstechnikák az akupunktúrával (tűszúrásos gyógymód) egyidősek és a különféle kórházakban legalább ugyanolyan hatékonysággal alkalmazzák őket.

Reflexológia

Talpmasszázs és svédmasszázs tanfolyamon kívül 2001-ben végeztem el reflexológia (miniakupunktúra) tanfolyamot (dr. Oravecz Máriánál): a talpon több, mint 70 ezer idegvégződés van, mely masszírozása stimulálja szerveinket, így nemcsak gyógyító hatású, de állapotfelmérő tulajdonsága is van, mert az egyes szervek állapotára is következtetni lehet általa külön-külön.

Akupresszúra (elektroakupunktúra)

A hagyományos kínai orvoslást az MTA is elismeri, melynek része az akupresszúra (a testen lévő akupunktúrás pontok többnyire ujjal történő, fájdalommentes stimulálása). Ez a nyugati orvostudománytól teljesen független gyógyítási rendszer. Jómagam nemcsak akupresszúrát (Dr. Bittó Gyula), de elektroakupunktúrát és diagnózis felállítását is tanultam Voll készülékkel (dr. Rideg Sándor), aki azt mondta, hogy akár két-háromszor hatékonyabb is lehet ez a fajta eljárás az akupunktúrához képest. Emellett távolkeleti mozgásoktató, illetve orvos-természetgyógyász, és hagyományos kínai orvosi (akupunktúra) rendelőben töltöttem el a szakmai gyakorlatomat (dr. Veress János orvos-természetgyógyász).

Az akupresszúrás pontok szintén stimulálják szerveinket, így azok nyomkodása nemcsak gyógyító hatású, hanem állapotfelmérő tulajdonsággal is rendelkeznek (lásd, szervek állapotának kimérése külön-külön). És ezen kívül akár tünetkezelés gyanánt szinte bármilyen problémára is rendelkezésre állnak akupresszúrás pontok külön-külön, melyeknek nincs negatív mellékhatásuk pl. megfázás, fejfájás, magas vérnyomás stb. esetén (dr. Eőry Ajándok).

Meditáció, mély tudatállapotok

Főleg Európában, Amerikában terjedt el a nézet miszerint a meditáció az, hogy “erőszakkal” nem gondolunk semmire. Nem, ez inkább erőszakos koncentráció. A meditáció magától működik és megtörténik, ha hagyjuk. Ezt pár perc alatt bárki megtapasztalhatja nálam. Így elfelejtjük a sok elvárást a meditációról alkotott képet, mely csak akadály…

Ahelyett, hogy egy-egy problémára ide-oda rohanva tanácsért keressük a megoldást, akár egy nagyobb döntés előtt, érdemes ellazulva egy magasabb intelligenciára hallgatni (mely mindannyiunkban benne van). És nem félelemből döntést hozni. A meditáció megnyugtatja az idegrendszert, stabilitást ad, fejleszti az érzelmi intelligenciát (jobb-bal agyfélteke integrációja), boldogságot ad, erősíti az immunrendszert (ellenállás a betegségekkel szemben), lassítja az öregedés folyamatait, stresszcsökkentő hatású, betegségek állapotát szünteti meg stb. Ezek már tények, melyekről számtalan orvosi szaklap beszámolt. 2000 óta foglalkozom meditációkkal, mély tudati állapotokkal és egészen Dél-Amerikáig utaztam aktívan gyakorolva, eltöltve hónapokat különféle központokban szerzetesek, jógik között, különféle körökhöz csatlakozva.

Reiki (dr. Mikao Usui módszerei alapján)

Csak az a valóság amit szemünkkel látunk? És a röntgen sugarak, vagy a szerelem? A megismerésnek a logika, mint racionalitás (lásd csupán bal agyfélteke) nem az egyetlen eszköze. Újabb kutatások: Dr. Barbara Ann Brennan. Bár a minket körbevevő energiamező szabad szemmel is látható, legalábbis megtanulható.

Mindenki tudja, hogy a különféle embereknek, földrajzi helyeknek, épületeknek stb. van egyfajta kisugárzása, ezért sem szoktunk temetőben vagy kórházban nyaralni. Azonban képesek vagyunk egy energiateret létrehozni, mely ugyanilyen módon hat pozitívan testünkre, és energiarendszerünkre. Ezt érezni lehet miközben ebben a térben vagyunk, mint egy klassz nyaralás alkalmával és sok tudományos beszámoló bizonyította be a meditáció gyógyító, jótékony, stressz oldó hatását. A reiki egyébként egy japán eredetű spirituális rendszer, mely egyetemes energiát jelent, dr. Mikao Usui japán orvos jegyzetei, útmutatása alapján.

Feltölt energiával, mely nemcsak a fizikai testünkre hat (kellemes jó érzéssel tölt el). A bölcsek szerint a fizikai test csupán tünethordozó, a valódi problémák mélyebb szinten vannak és azt kell megcéloznunk, ha változást akarunk. Ennek egyik formája, hogy rendezzük az energiarendszerünket. A közel ötezer éves kínai medicina (jin és jang) pl. azt tanítja, hogy ha túl sok, vagy túl kevés energiánk van, akkor megbetegszik a testünk, így ezeket mindig harmonizálni kell.

A masszázsok kontraindikációi

Kérem a szolgáltatás igénybevétele előtt mindenképpen fussa át az általam nyújtott frissítő-lazító masszázs ellenjavallatait és csak szakorvos diagnózisára hagyatkozzon.

Kontraindikációk (ellenjavallatok)

 • minden akut és heveny gyulladásos és lázas állapot (pl. akut artritis)
 • várandósság (kismama masszázs 1. trimeszterben (0-3. hónap) tilos, 9. hónapban, ha a kismama engedélyezi)
 • menstruáció legerősebb napja
 • kiugróan magas és ingadozó vérnyomás
 • instabil pszichés állapot
 • mélyvénás trombózis
 • epilepszia
 • alkoholos állapot
 • törött, sérült csontok
 • friss traumatikus sérülések esetén (hámsérülés, ízületi sérülés és törés)
 • friss agyi történések esetén (stroke)
 • vérzékenység
 • cukorbetegség
 • gombás láb, egyéb fertőző betegségek
 • komolyabb bőrsérülések és nedvező, gennyes, fekélyes elváltozás a bőrön
 • rosszindulatú daganatok
 • közvetlenül műtét után
 • gyulladt vagy visszeres láb
 • erősen dagadt, ödémás láb
 • szívbetegség és pacemaker (szív és keringési rendellenességek, dekompenzált szív problémák, infarktus, anginás roham stb.)
 •  obliteratív érbetegség
 • akut vénás betegség, tágult visszér
 • előrehaladott csontritkulás
 • ízületi instabilitás, sérülés, törés és izzadmány
Elérhetőség

Köszönöm a rengeteg megkeresést, de nem áll módomban díjmentes tanácsadással foglalkozni. Meglévő, hűséges ügyfeleimre koncentrálok, de rengeteg díjmentes szolgáltatás érhető el a weblapon.

A keresendő szöveget itt kell begépelni és utána enter-t nyomni