Nem vagyok orvos, sem pszichológus, nem rendelkezem tudományos fokozatokkal és nem tartok pszichológiai kezelést, gyógyítást.

Keresztes Attila könyve: találkozzon Buddhával

bölcsességek, bennünk lévő mester válaszai, aforizmák, szatíra, tárca, novella

lehetosegek_konyv

Miben más ez a könyv?

– A könyv megszólítja Önt, hiszen a konkrét problémákra, illetve témákra konkrét válaszokat ad, mintha találkozna Buddhával…
– Nem „okoskodó” módon, hanem emészthető és humoros, rövid önálló történetek formájában beszéli el a lényeget…
– Képes akár hangosan is beszélni hozzánk, lásd hangoskönyv
Konkrét technikákat is tartalmaz a könyv
– Egy könyv az igazságról, mely rengeteg felismerést adhat számunkra

Ajándékozza meg önmagát vagy egy ismerősét ezzel a különleges hangos és / vagy papír /elektromos alapú könyvvel

 • Keresztes Attila könyve kapcsán: „Roppant izgalmas gondolatokkal találkoztam a lapokon, nagyon rokonszenves, igen hasznos meglátásokkal, felismerésekkel, következtetésekkel.”

  Dr. Sári László, József Attila-díjas magyar tibetológus
  Dr. Sári László, József Attila-díjas magyar tibetológus keletkutató, író, műfordító, könyvkiadó
 • Keresztes Attila könyve kapcsán: "Már rögtön az első lapozgatás alkalmával találtam benne olyan gondolatokat, melyekkel tökéletesen egyetértek. Elolvastam a könyvet és nagyon tetszett, jó könyv. Köszönöm."

  Laár András
  Laár András buddhista pap, humorista
 • Keresztes Attila könyve kapcsán: „A paradoxonok, az abszurd és meghökkentő válaszok és a humor Keresztes Attila eszközei ahhoz, hogy más nézőpontokat adjanak problémáink megértéséhez, megnyissák tudatunk lezárt kapuit, átalakítsák, szakszóval élve átkeretezzék a dolgokról való merev elképzeléseinket, készen kapott és közhelyes ítéleteinket. A „mester” válaszai, gondolatai segítenek, hogy lehetőleg ne gyártsunk helyettük újakat, hanem színről-színre lássuk, és fogadjuk el és önmagunkat és a külvilágot olyannak, amilyen. Itt kezdődik – és itt is végződik a megvilágosodáshoz vezető út.”

  Kövesi Péter, reiki mester, NLP- és rebirthing terapeuta, író
  Kövesi Péter, reiki mester, NLP- és rebirthing terapeuta, író Debrecen
 • "Keresztes Attila könyve egy modern hangvételű, ám komoly szellemi erővel rendelkező alkotás. Attila könnyed stílusa felszabadítóan hat az Úton járó, változni, fejlődni vágyó emberek sokaságára. Kérdések és válaszok. Egyszerűnek tűnő,azonban a felismerések által lépésről lépésre vezet a spirituális kiteljesedés felé, az ember magasabb szellemi dimenziói felé. Hangos könyv formában alkalmas a többszöri ismétlésre, mely további lényeges erő a tudatalattiban rögzült ártó mechanizmusok törlésére, építő, önbeteljesítő gondolkodás kiépítésére. Szívből ajánlom!"

  Dr. Csizmadia Ágnes, pszichoterapeuta, természetgyógyász-tanár
  Dr. Csizmadia Ágnes, pszichoterapeuta, természetgyógyász-tanár Szentes

Hallgasson bele a könyvbe

1997 óta rendszeresen publikálok, több, mint 50 (online és offline) orvosi és egyéb magazinban, hírújságban, kritikai folyóiratban, heti lapban, napi lapban stb. és számos antológiában jelentek meg eddig írásaim, interjúim, kaptam egy művészkörtől díjakat is (lásd bemutatkozás).

A fizikai könyvön kívül, (online) hangoskönyvként is megvásárolható, de ez esetben számítógéppel lehet megnyitni azt. A könyv elektronikus változata e-pub, pdf formátumban a Google Play Áruházban (jelenleg nem elérhető) is beszerezhető.

Olvasson bele a könyvbe

CSAK KOMOLYAN

– Mester, te sohasem vagy komoly? Szerinted egyetlen perc sincs az életben, mikor komolynak kéne lennünk?
– De van. Mikor elhatározzuk, hogy soha többé nem leszünk komolyak.

ÁLSZERELEM

A mester éppen az álszerelemről tépi le a leplet a következő történettel. Azt állítja, az igazi szerelem nem tud néhány pillanat alatt az ellenkezőjébe fordulni:
– Hú, de imádom a kakaót – mondja valaki, majd leönti vele az abroszt.
– Ez a rohadt kakaó – üvölt dühöngve – összepiszkolt mindent!
A mester még hozzáteszi:
– Legalább hetente egyszer vállalnánk a felelősséget tetteink után, és bárcsak ilyen piszlicsáré dolgokat szidalmaznánk szeretteink helyett.

PÁRKAPCSOLAT– Mester, otthagyott a kedvesem – siránkozik a tanítvány. Mire a mester megkérdi:
– Hol?

*************************
Szabad szabadnak lenni?

Rozsdás hirdetőtáblán áll a felirat: „Rozsdásodás elleni szerek kis- és nagy mennyiségben eladók.”

Ha csöndben maradtál volna, bölcsebbnek tűntél volna – és nem lettél volna.

Milyen érzés nem érezni semmit?

Az idő csupán fizikai mennyiség, és én utálom a fizikát.

*************************

Molla Naszruddin, a szufi misztikus, egy szemtelenül bölcs (szó szerint), rafinált ember. Tettével, furfangjával mutatja meg, karikírozza ki az emberi butaságot szimbolikusan. Ne csak egyszerű viccnek olvasd történetét, lásd meg benne a mély bölcsességet, amely minden vicc alapja.

MOLLA ÉS AZ ABROSZ

Naszruddin leeszi az abroszt, majd kimegy a szobából.
– Miért nem törlöd le? – kiáltja utána a felesége.
– Miért, nem elég, hogy leettem? Mindent nekem kell csinálnom?

NASZRUDDIN BICIKLISTA

Naszruddin kishíján elüt egy járókelőt kerékpárjával, aki dühösen kiált utána:
– Minek száguld olyan gyorsan?! Alig fért el mellettem!
– Ha lassabban mentem volna, akkor is ugyanennyi helyet foglaltam volna el! – kiáltja válaszul a molla.

*************************

JÓHISZEMŰSÉG

Egy férfi jóhiszeműen felajánlja segítségét az út szélén kocsit szerelő férfiaknak. Néhány perc múlva letartóztatják, később megtudja, hogy lopás vádjával tartózkodik a rácsok mögött.

VESZÉLYBEN AZ ŐSZINTESÉG

Irodalmi művet olvasnak fel kezdő színművészek a rádióban. Ki kell találni a költő becses nevét. A betelefonálót a műsorvezető kérdéssel fogadja:
– Hogy tetszett, ha tetszett?
– Gyönyörű alkotás – válaszol a hallgató, aki most nem hallgat –, nagy művész volt Babits.

– Ó, ez tagadhatatlan, de őszintén szólva én az előadásmódra gondoltam, merthogy ifjú színészjelöltek járultak hozzá a vers szépségéhez. Mindenesetre ön nyert!

Néhány nap elteltével egy ünnepség keretein és a művelődési ház kapuin belül teljes véletlenségből ugyanaz a Babits Mihály-költemény csendül fel és legalább ugyanakkora véletlenségből, mint az előző, pont a szerencsés nyertest kérdezik meg, hogy mi a véleménye a hallottakról. Ő mosolyogva gondolja, hogy most aztán – tanulva a régi esetből – senki sem fogja félrevezetni.

– Gyönyörű szavalat volt – szólal meg.
– Ó, ez tagadhatatlan – feleli a riporter –, hiszen profi színművészek vannak jelen, de én magára a versre gondoltam, mikor magának címeztem a kérdést.

*************************

…A RUHA TESZI?

Egyik reggel megtudtam, hogy vendégek érkeznek hozzám bizonytalan időpontban. Megjöttek. Néhány perc után megjegyzés hagyta el valaki száját, miszerint hiányos az öltözékem.
– Felháborító, hogy nincs benned tisztelet a jelenlévők iránt – hallatszott tőle. Mosolyogva megszólaltam:

– Hogyan lehet a nagyrabecsülést követelni? Szerinted az belülről, vagy az én ruhámból jön? Tételezzük fel, hogy teljes az öltözékem. Biztosra veszem, hogy akkor egyetlen szó sem hagyta volna el szádat, pedig a tiszteletről ugyanez az érzésem lenne.

Miféle komoly dolog ez a respektálás, amit néhány kelme viselése meg tud téveszteni? Mivel tegnap eső esett, kiteregetett ruháim eláztak. Ezért láttok ilyennek. Ennyire fontosnak tartod ruhadarabjaimat? Emiatt látogattál meg? Az más – kimentem, és behoztam vizes rongyaimat.

Miközben magukra hagytam csodálkozó ismerőseimet, azon töprengtem, hogy mi az oka annak, hogy a ruha teszi az embert. Milyen elegáns vagy, mondják, az elegancia már tulajdonsággá érett. Viszont amit viselek, először kirakatban látható, és olyankor a gönc maga egy személyben a csinos, a divatos. Milyen nagy hatalmuk van. Azzal, hogy beléjük bújok, más emberré válhatok.

ÁLOM?

Rébuszos és misztikus. Most is megborzongok, ha Ildikó jut eszembe. Jóllehet, már kissé elmosódtak és megfogyatkoztak a vele kapcsolatos emlékképeim, pedig nemrég még filmre valót tettek ki. Hideglelésem támad, de ehhez jóérzés társul.

Olyasmi, mint amilyenről Hermann Hesse írt, mikor gyerekkori ismerőse megzsarolta őt.

Bárhogyan is kavarognak az érzelmek bennem iránta, megkísérelem szavakba önteni tapasztalataimat, de ehhez tél deréről származó történetről kell, hogy beszámoljak.

Esős időben hazafelé mentem a sztrádán, mikor mellém szegődött, majd megelőzött egy hatalmas, előkelő autó. Furcsállottam a dolgot, mert a mi kis városunkban ritkán fordultak meg ilyen, az álmaimban is nagy feltűnést keltő szép járművek. Miután megérkeztem, gyertyafényes, szerény vacsorám után forró fürdőt vettem, aztán ágyba bújtam.

Akkor kezdődött minden. Arra emlékszem, hogy gyönyörű étteremben ültem, fiatal, bájos, üde illatú hölgy társaságában. Fekete haja hivalkodóan játszott a fényárral. Enyhe túlzással állíthatom, hogy partnerem egy istennő volt. Kirívóan tündöklő szépsége belepte az óriási, díszes fáklyák fényében pompázó, szelíd zenével lágyan átitatott helyiséget.

Olyan biztonságban sohasem éreztem magam. A rossz érzést elnyomó felhőtlen boldogság, a fausti beteljesüléssel vetekedő állapot szállt meg. Halál aggodalma férkőzött agyamba és éreztem, hogy ennél szebb pillanatot nem tudnék odaadni számára. A lány mintha a fejembe látott volna, evvel tudom magyarázni a nemtetszését oly mértékben kifejező és tőle távol álló arcjátékát.

Csütörtöknek reggelén korán, rosszkedvűen keltem fel. A leány egész hétvégére teret biztosított magának gondolataimban. Hétfőn behoztam a postát a Hírmondóval együtt. Fellapoztam, és riadtan vettem észre, hogy az öt nappal ezelőtt látott négykerekű totálkáros képmása látható benne. Ebből a típusból nyolc van a világon. A következő oldalon az arisztokrata családból származó, halott kisasszony fényképe tűnt fel. Vele álmodtam. Szerdán láttam őt először az úton, de a híradók szerint kedden halt meg.

A hangoskönyv tartalma

A könyvet, írója, Keresztes Attila olvassa fel
Előszó: 25 perc (mp3)
Mester párbeszéd: 243 perc (mp3)
Aforizmák: 22 perc (mp3)
Molla Naszruddin történetek: 20 perc (mp3)
Karcolatok: 34 perc (mp3)
Egyperces novella: 24 perc (mp3)
Tartalomjegyzék: 10 oldal (word dokumentum)
Összesen: több, mint 6 órányi hangoskönyv

Garancia, csak elégedett ügyféltől fogadunk el pénzt

Ha megrendelte a csomagot és átutalta a bankszámlánkra a csomag árát, akkor hamarosan postán, elsőbbségivel ajánlva elküldjük azt. A kézhezvételtől számítva 2 hétig használhatja a csomagot és, ha 2 héten belül jelzi, hogy nem elégedett és visszajuttatja ezután a csomagot eredeti állapotában, akkor a teljes vételárat visszafizetjük. Annyi kérésünk van csupán még, hogy néhány mondatban indokolja meg az illető, hogy miért küldte vissza a csomagot, hogy fejleszteni tudjuk szolgáltatásunkat és küldje el a számlamásolatot, hogy be tudjuk azonosítani.

A csomag ára, a megrendelés folyamata

Ha csak az online hangoskönyvet rendeli meg :

Online mp3 formátumban a hangoskönyv. 3.000 Ft* helyett 1.950 Ft*

 

Ha csak a nyomtatott könyvet rendeli meg:

A Google Play Áruházban is az egész világ területéről megvásárolható elektronikus formában a könyv és letölthető (jelenleg ez az opció nem működik): 1.450 Ft* helyett 1.088 Ft*, mely ár változhat. Ez kiszervezett szolgáltatás, így a Google irányelvei és jogok vonatkoznak a vásárlási ügyletre minden tekintetben és nem tudok visszavásárlási garanciát adni ezen felül. Aktuális ár megtekintése és megvásárlás.

A variáció.: Ha Magyarországra kell kipostázni (bárhova), akkor összesen 5.000 Ft* helyett 3.950 Ft* (ebben tehát a postaköltség és minden benne van, lásd alanyi áfamentesmentes teljes összeg)

B variáció: Ha külföldre kell kipostázni (bárhova a világba), akkor összesen 7.000 Ft* helyett 5.900 Ft*

Könyv + online eljuttatott hangoskönyv együttes megrendelése esetén kedvezményt adunk:

A variáció: Ha Magyarországra kell kipostázni (bárhova), akkor összesen 5.900 Ft* helyett (alanyi áfamentes, teljes összeg) 4.950 Ft*

B variáció: Ha külföldre kell kipostázni (bárhonnan a világba), akkor összesen 7850 Ft* helyett 6.900 Ft*

A könyv tartalma

478 Mester párbeszéd (lelki problémák, önismeret, szabadság, megvilágosodás témájáról)
129 aforizma
46 Molla Naszruddin történet (a szufik úgy tartják, aki 10 ilyen történetben elmélyül, az azonnal megszabadul)
31 karcolat
13 egyperces novella
összesen 224 oldal + színes borító (fejezetenként illusztrációval)
138 x 205 cm-es könyv, puhafedeles, borító matt fóliázva, ragasztókötés, ISBN 978-963-08-7742-8

buddha

* Az ár tartalmazza a postaköltséget is, alanyi áfamentes, teljes összeg (kivétel a Google Play Áruházban történő vásárlás, mely csak online formában biztosítja a könyvet és nem tartalmazza a hangoskönyvet)

Átutalással tud fizetni (akár más bankszámlájáról is). A fenti ár tartalmazza az elsőbbségi, ajánlott postaköltséget egész Magyarország területén, de külföldről (bármelyik országból) történő megrendelés esetén a fent leírt postázási költség adódik hozzá az árhoz. Miután bankszámlánkra megérkezett az összeg és feladjuk pár napon belül (1-6 munkanap) postán a könyvet, várhatóan Magyarországon 1-2 munkanapon belül, külföldre pedig 1-2 héten belül érkezik meg a csomag.

Számlázás: Alanyi áfamentes számlát adunk minden esetben. A postacím azonos a számlázási címmel alap esetben (az elektronikus számlát pedig a megadott e-mail címre küldjük el). Ha a számlázási cím eltér, jelezze megrendelésnél a megjegyzés menüben.

Kérdése van? Elérhetőség: Írja meg telefonszámát / skype nevét és 24 órán belül jelentkezünk.

 

Keresztes Attila

Keresztes Attila, bölcsész, a cikkek írója. 2005 óta foglalkozom emberekkel, orvosi szaklapokban publikálok legújabb felfedezéseimről, 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (nyugati és keleti medicina). 300+ a nyilvános ajánlások száma a honlapon.

De nem vagyok pszichológus, sem orvos és nem rendelkezem tudományos fokozatokkal. Nem gyógyítók, nem tartok pszichológiai kezelést! Oktatással foglalkozom.

Iratkozz fel most!

Akciók, izgalmas előadások, online és offline programok és könyvek, cikkek egy helyen

Cikk kategória (angol, magyar)

Attention

I’m not a psychologist or a doctor, I do not have a degree in science, what I do have is an individual attitude to life I have given interviews and published articles … So this is not a psychological treatment and not a cure! Please turn to your doctor with any psychological problems and for treatments. User’s and customer’s conditions and privacy policy valid for all visitors of our pages

FIGYELEM

Nem foglalkozom tanácsadással, gyógyítással, "pszicholologizálással"! Nem ajánlok szakembert, terméket (jutalék fejében sem), így ezekre az üzenetekre nem szeretnék reflektálni. Köszönöm a megértést.

Nem olvasható? Szöveg váltás captcha txt

A KERESENDŐ SZÖVEGET ITT KELL BEGÉPELNI ÉS UTÁNA ENTER-T NYOMNI

Privacy Policy Settings

google-analytics