“Belső szabadság” 6/2 lépés (önbizalom fejlesztése)

 In önismeret, önmegvalósítás, SPIRITUÁLIS CIKKEK
Először csekkoljuk le az előző lépést és, ha minden legjobb tudásunk szerint megcsináltunk, csak akkor menjünk tovább:
Ellenőrzés

2. lépés

Hogyan működik az elménk és miért fontos ez?

Az elme egy problémamegoldó eszköz. Többször tapasztaltuk már, hogy, ha valamire hiányzik a válasz akkor, az elménk addig nyughatatlan marad, amíg előrukkol a válasszal. Erről szól az ördöglakat is. De néha szükség lenne a kikapcsoló gombjára, igaz? Sokszor lehetséges, hogy úgy érezzük ő ural minket és talán megesik, hogy  benne keressük önmagunkat.

Induljunk ki abból, hogy ha megismerjük, akkor könnyűszerrel tudjuk majd irányítani.  És, aztán megyünk tovább, hiszen az élet leckék sorozatából áll, ahogy megbeszéltük a múltkor. Tehát elme = kutya, akire pórázt adunk amikor a forgalmas főút járdáján sétálunk.

 

Az elme megismerése

 

 

 

 

 

 

 

Elménket 5-10 %-ban használjuk csupán. Az elme, ha a barátoddá tesszük csodákra képes. Gondoljunk egy autistára, aki a csomag kiejtett fogpiszkálókra néz és azonnal megmondja pontosan, hogy 472 darab. Vajon, hogy csinálta? Úgy, hogy jobb agyféltekéjét használta öntudatlanul. Mi lenne, ha mi tudatosan tennénk ugyanezt?

Rendelkezünk jobb és bal agyféltekével. A balhoz tartozik a logikus gondolkodás, elemzés a jobbhoz az intuíció, megérzés és egységérzet. Meg fogom tanítani, hogy hogyan tudjuk használni mind a kettőt. Hiszen felesleges bármelyiket is megtagadnunk, igaz? Mi értelme lenne fél lábon állni? Itt tudjuk lemérni, hogy nálunk melyik agyfélteke dominál.

Önbizalom megerősítése tanfolyam

 

 

 

 

 

 

 

 

Óvakodjunk a csótányemberektől 🙂

Hasonlóan ahhoz, ha egészségtelen ételt eszünk, akkor megbetegszünk, az elménk is, ha fals információval van feltöltve, akkor boldogtalan lesz.

Egyik barátom panaszkodott, hogy borzasztó álmok gyötrik. Óriás pókok támadják meg és csótányemberekkel kell csatáznia. Neoanalitikus elemzések helyett megkérdeztem milyen filmeket néz mostanában. Elnevette magát. Általában csótányemberekről és óriás pókokról szóló sci-fi filmeket nézett. Ugye milyen nyilvánvalónak tűnik, mégis beleesünk a csapdába?

A mostani feladat az, hogy a füzetbe írjuk össze, hogy általában mivel tápláljuk elménket (gondolataink minősége, filmek amiket nézünk, emberek akikkel találkozunk) stb.

Fontos még megemlíteni Freud nevéhez fűződő óriási felfedezést, miszerint elménk tudatos és tudattalan részre osztható. A tudattalan a nagy része, így cselekedeteink nagy részét tudattalan késztetések ösztönzik. De, hogyan lehet ezt megismerni és feloldani? És, hogyan lehet hatni mind a kettőre? Ezzel kapcsolatban szeretnék majd legközelebb információt eljuttatni.

Aki véletlenül tévedt az oldalra, itt tud az egész ajándék tanfolyamra feliratkozni: www.keresztesattila.hu

Jelentkezzen az online vagy személyes (Bp. 3. ker. mellett) konzultációra

Személyre szabott megoldás már első alkalommal: kérem a konzultációt

Keresztes Attila

Keresztes Attila, a cikkek írója

 

AJÁNLOTT CIKKEK

A KERESENDŐ SZÖVEGET ITT KELL BEGÉPELNI ÉS UTÁNA ENTER-T NYOMNI

Privacy Policy Settings

google-analytics
az önbizalom növelése, fejlesztéseaz önbizalom növelése, fejlesztése