Biofizikai és biokémiai elvekre épülő természetgyógyászati terápiák

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), egészséges test, természetgyógyászat

Forrás: dr. Tamási József (szerk.) – Természetgyógyászati alapismeretek

Folytatva a természetgyógyászati sorozatot vázlatszerűen írom le „szárazon” a tényeket összefoglalva. Így el tudjuk dönteni, hogy melyik szakágban szeretnénk esetleg jobban elmerülni.

Enzimterápia

Ide tartozik az enzimterápia, mely alkalmával az enzimek átalakulás nélkül is átjutnak a nyálkahártyán. Intravénásan trombózis és embóliák kezelésére is alkalmas.

 

Színterápia

A színek és a fénysugárzás elválaszthatatlanok egymástól. Ezért a fotokémiai hatás (pl. fotoradiáció), illetve fototermikus és fotoerapciós hatás nagyon fontos részét képezik ennek a tudománynak. A fénysugárzás nem más, mint elektromágneses energia áramlása. A színek pedig szubjektív, tanult érzelmekhez kapcsolódhatnak. Hatása a vegetatív idegrendszerre fejti ki erejét.

Hangterápia

Egyik legősibb gyógymódunk. Őskiáltás indukáló módszerek a pszichoterápiában is megtalálhatóak, de gondolhatunk az óm ősi rezgésre, hangra is. A mantrák is akár ének formájában hasonló célt szolgálhatnak. A hangszínnek, ritmusnak, hangmagasságnak meghatározó szerepe van. De itt vannak a népdalok is, melyek szintén ékes bizonyítékot jelentenek számunkra ezen a téren.

Magnetoterápia

Már mintegy négyezer évvel ezelőtt gyógyítottak mágneskővel Indiában, Kínában, Egyiptomban. A mágnes erővonalai két szembenálló pólusban találkoznak egymással. Később felfedezték a mágnes forgató hatását is. Hazai kísérletek bizonyították, hogy a sclerosis multiplex következményes jelenségeire is jó hatással vannak, lásd pl. tremor, vagy vizelési inger, melyet csökkent stb.

A vér oxigenizálásán alapuló terápiák

Ez egy több metódusból összeálló gyógymódegyüttes. Háromféle területe ismert:

– oxigénterápia

Megfelelő vitaminok beszedése után párásított oxigén belélegzése közben folytatott sport tevékenység, mely az oxigén tartalmának növelését célozza meg (stressz, mozgásszegény életmód alkalmával lehet rá szükség többek között).

– ózonterápia

Frissen képződő ózon oxigénkeverékben vérrel keverve alkalmazzák. Az ózonterápia fertőtlenítés, csírátlanítás, gyulladásgátlás, anyagcserejavítás kapcsán nyújt segítséget számunkra.

– hematogén oxidációs terápia

Fotóbiológiai terápia, mely alkalmával a levett alvadásban gátolt vénás vért oxigénnel dúsítják és ultraibolya sugárzásnak vetik alá, majd saját vérinfúzióként visszajuttatják.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
biológiai fogászathomeopátia, kozmo- és bioenergetikai kezelések