A halál utáni gyász szakaszai és feloldása, gyászreakció

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), gyászreakció

A cikk végén egyik témával kapcsolatos rádió interjúm is megtalálható.

Ezek a cikkek sajátságos életszemléletemről szólnak, kérem ne tekintse őket szakpszichológiai írásoknak.

A halál után a gyászreakciót általában négy fázisra szokták osztani (a gyász szakaszai) és fél vagy egy évig is eltarthat, amíg ezeken a fázisokon átmegyünk (hitetlenkedés – bánat – düh – elfogadás), így tudjuk feloldani azt.Az első fázisban sokként ér a hír és szinte el sem hisszük azt, ami történt, ilyenkor belső némaság jellemez minket. Nehéz tudomásul venni a halálhírt. A második szakaszban a gyászoló tudomásul veszi a halálesetet. Ezután dühöt is megélhet és csak az utolsó fázisban indul el a feloldása a traumatikus élménynek. A hirtelen halál több felháborodással és kevesebb elfogadással szokott járni.

 

Pszichológus iránt érdeklődőknek egy újfajta megoldás, az azonnali áttörés jegyében.

Milyen specifikus bizarr dolgok léphetnek elő és a plasztinálás

Nem vagyok pszichológus, sem orvos, nem rendelkezem tudományos fokozatokkal, csupán sajátságos életszemléletemről beszéltem interjúim, publikációim során… Így nem tartok pszichológiai kezelést, és nem gyógyítok! Pszichés probléma esetén, illetve gyógyítás kapcsán keresse fel a szakrendelést!

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
kényszerbetegségagresszió