Találkoztam boldog mágusokkal is…

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), depresszió kontra boldogság

Megjelent: Elle Magazin

Keresztes Attila minden pszichológiai irányzat közös alapját kereste, amellyel hozzá tudja segíteni az ügyfeleit a boldogság megtapasztalásához. Ehhez a keleti pszichológiát és a különböző vallásokat is tanulmányozta. Akkor szenvedünk – állítása szerint -, ha a valóságot nem fogadjuk el olyannak, amilyen de ez a valóságot nem érdekli és hozzáállásunk bármikor megváltoztatható. „Nincs olyan, hogy valaki mindig boldog.
Az érzelmi állapotunk pillanatról pillanatra változhat, abban hiszek, hogy a tudatban van egy fix pont (amit az alkalmak során az ügyfél maga fedez fel saját magában), ami túlmutat az érzelmeken, gondolatokon, hangulatokon és állandó. Ahhoz tudnám hasonlítani, hogy a hegy lábánál nem látod a szikrázó napot, a felhők eltakarják, viszont a hegy tetején, mindig süt a nap. Ha ezt megtapasztaljuk, akkor a mindennapi konfliktusokat, már nem élet-halál harcnak fogjuk értékelni.”- mondja Attila. A kliens hozzá is egy konkrét problémával érkezik, de nem analizálják, hanem azt keresi az ügyféllel együtt, hogy milyen módszerekkel lehet kilépni az adott helyzetből, megkérdőjelezve a valóságról, igazságról alkotott téves elképzeléseinket.

„Azt szoktam mondani, hogy sok betegség van, de egészség csak egy. Ez a lényeg. Nem az kérdés, hogy miért lett sötét a szobában és ki kapcsolta le a villanyt, hanem, hogyan lehet felkapcsolni.” Attila, az elmével foglalkozik, mert szerinte minden szenvedés forrása, hogy nem tudjuk kezelni a gondolatainkat, érzelmeinket és hangulatunkat. Alapvetően három dolgot lehet kezdeni velük: továbbgondolni, elfojtani vagy kívülről objektíven megfigyelni. A leggyakrabban az első két módozatot követjük, ebből születnek a problémák és konfliktusok.

Csak a több ezer éves keleti tudományoknak köszönhetően kapunk útmutatást arra nézve, hogyan tudjuk magunkat kívülről, objektíven megfigyelni akár meditáción keresztül. Ezt a nap 24 órájában, bármikor lehet gyakorolni, több száz formája van, de az eredmény ugyanaz: ha önmagadat kívülről szemléled, akkor nem azonosulsz az érzelmeiddel, gondolataiddal és objektív felismerések, megoldások születnek meg benned, melyek gyökeresen változtatják meg pozitív értelemben az életedet.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
kínai gyógyászat, HKO, hagyományos kínai orvoslástársadalmi problémák, új világ