Mire képes a parapszichológia, parapszichológus (mágia új köntösben) és az agykontroll (José Silva)?

 In Filozófiai cikkek, önismeret, önmegvalósítás

Ezek a cikkek sajátságos életszemléletemről szólnak, kérem ne tekintse őket szakpszichológiai írásoknak.

Shakespeare-től tudjuk, hogy több dolgok vannak földön és égen, mintsem bölcs elménk álmodni képes. De vajon mik azok? Erről parapszichológusok tudnak csak? A parapszichológiában sok érdekes dolog van, ami akár találkozhat az agykontrollal is (José Silva). Hogyan befolyásolhatjuk a valóságot? Vajon mi teremtjük a valóságot (tudatosan vagy tudattalanul) vagy a mi dolgunk, hogy elfogadjuk azt olyannak, amilyen? Ezek izgalmas kérdések, nézzük meg mi van mögötte.

 

Ha már parapszichológia, akkor itt van egy két perces videó egy érdekes jelenségről:

A rejtélyes integető fa és Einstein véleménye

Elképzelhető, hogy akadnak olyan jelenségek, amik agyunk számára felfoghatatlanok, így látszólag feleslegesen írom e sorokat. Pedig mindenki élt már meg különös dolgokat, mely információ értékét valahogy leképezte az agy. Például csöngött a telefon és tudta, hogy ki hívta őt fel telefonon.
Vagy furcsa érzése volt és később kiderült, hogy valamit megérzett előre.

 

Ezek az események maguktól következtek be. De vajon hogyan lehet ezt a jelenséget tudatosan használni? Így ő határozza meg mikor csörögjön a telefon. Persze a telefonszámla csökkentésére más megoldás is kínálkozik. Ezek más célt hivatottak szolgálni.

 

Konkrét gyakorlatok

Az egyik bevezető technika e témán belül az, mikor utazás közben a nekünk háttal állót elkezdjük figyelni (vagy, aki számára “láthatatlanok” vagyunk). Nincs negatív vagy pozitív gondolatunk vele kapcsolatosan, egyszerűen csak megfigyeljük. Mivel a figyelemnek van egy ereje (lásd mikor kobakodra koncentrálsz a vérkeringés felerősödik, pedig más volt a cél) ezért elképzelhető, hogy a másik idővel megérzi ezt és rád néz majd. Persze az is lehet, hogy ő is ezt a cikket olvasta el és ezért tekint rád.

 

Itt kapcsolódik az agykontroll (agykontroll meditációk)

Vannak extraszenzoros percepció (extra érzékenység észlelését) fejlesztésére technikák. Pl. csukott szemmel ráérezni a tárgyakra stb. Ezt később gyógyításra is fel lehet használni, mert így érzékeljük azt is mi játszódik le a másikban. Ez mind gyakorlás kérdése.

Az az érdekesség még a dologban, hogy egy másik világot fedezünk fel általa, mely alkalmatlan azonban elmenekülésre. Ne erre használjuk ezeket a módszereket, inkább csak kételkedve, vegyük észre, hogy mennyi minden van itt előttünk.

 

parapszichológia

parapszichológia

 

 

 

 

 

 

 

Kiegészítés gyanánt (José Silva agykontroll meditációk)

José Silva egy nagyszerű, Istenhívő ember volt, aki tanulmányozva  a pszichológiát kiváló gyakorlati módszereket fejlesztett ki. Ezek segítségével megismerhetjük elménk működését és megtanulunk hatni rá. Hihetetlen erő van bennünk (ha tudjuk ezt, ha nincs tudomásunk erről), de fontos, hogy megfelelő tudatosság legyen mögötte a szívünkkel együtt. És rengeteg klassz lehetőségünk van, pl. megtanulhatjuk 1-2 óra alatt egyetlen alkalommal, hogy hogyan láthatjuk az embert körülvevő energiamezőt: auralátás 1-2 óra alatt.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
emberi, isteni szeretetlusták előnyben