Kínai álomfejtéssel megállapítható szerveink működése – álmok megfejtése

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), kínai orvoslás

Forrás: dr. Simoncsics Péter, A kínai akupunktúra régen és ma

Kínai álomfejtés

Az álomfejtésről rengeteg elmélet született: Freud, Jung álomfejtés módszereinek és a jóga elméleteinek egyesítése a legnagyobb hatékonyság jegyében a boldogság elérésében

De mely szervek gyengeségét, túlműködését fejezik ki az álom? Most erről lesz szó és a különféle dolgokról, melyek energiáinkat csapolják le…

A nemi élet és a kínai gyógyászat

A kínai gyógymód, medicina szerint a nemi élet energiaveszteséggel jár, a szüléssel együtt, így a túlzott nemi élet kimerítheti az ember szervezetét (a hindu kultúrközegben ezért alakítják át ezt az energiát, lásd tantra).

A kínai megközelítés szerint a nemi élet a férfiaknál a Májhoz (nagy betűvel írjuk, mert nem nyugati medicináról van szó), Veséhez, nőknél pedig a Veséhez köthető. Érdekesség, hogy régen a férfi orvosok előtt a nők nem fedhették fel testrészeiket, nem volt labor, műszer, mégis eredményes gyógyításra volt szükség. Ha a császár meghalt, az orvosát mellé temették el.

 

Álmok megfejtése a kínai gyógyászat segítségével

Nem szabad sosem általánosítani, mert nyilván nem mindenkire, mindig igazak ezek a megállapítások, de azért sok esetben elgondolkodtató. A yin és yang-ról néhány alapgondolat linkre kattintva olvasható. Leegyszerűsítve, ha sok a yin, akkor a yang-ot növeljük és fordítva, így lesz harmónia…

Pl., ha a vese yin-je legyengült, akkor a tűz felfelé szállt, így kipirult az illető (tehát ez nem mindig Szív problémákra utal, lásd sok érhálózat az arcon).

Ha nagy vízfolyáson gázolunk át félelemben, szenvedésben az yin jellegű álom. Ha pusztító tűzvészről álmodunk az pedig yang jellegű álom. Ha a felületes pulzus telt (lásd pulzusdiagnosztika), akkor általában repülésről álmodunk. Ha azonban a felületes pulzus mély (erőteljesebb a kelleténél), akkor álmodjuk azt pl., hogy a szakadékba esünk.

 

Rémalom

A Máj Qi-je (energiája) túlárad

 

Örömteli álom

A Szív Qi-je túlárad

 

Szorongó, bánattal teli álom

A Tüdő Qi-je túlárad

 

Nyomasztó álom

A Lép Qi-je túlárad

 

Ha férgekről, sebekről álmodunk

A Vese Qi-je túlárad

 

Fűről, szárba szökkenő búzáról álmodunk és arról, hogy a fa alatt fekszünk

Máj Qi-je elégtelen

 

Ha tűzről álmodunk és a lángokból megmenekülünk, vagy sikerről álmodunk

Kevés Szív Qi

 

Ha kivégzésről, lefejezésről álmodunk

Kevés Tüdő Qi

 

Ház, falak építése, éhség, szomjúságérzet jelenik meg az álomban

Kevés Lép Qi

 

Fulladás, hajótörés

Kevés Vese Qi

 

Energiapazarlás

Ha súlyos terhet sokáig cipelünk, akkor a kínai gyógyászat szerint a veríték a Veséből áramlik ki. Ez nem újdonság, de a szellemi erőfeszítés is verítékkel járhat, ezt azonban már a Lépből nyeri ki a szervezetünk. A felesleges sietség, szorongás alkalmával a veríték a Májból ered, tehet ezekre a szervekre van elsősorban rossz hatással.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
pulzusdiagnózis, pulzusdiagnosztika, nyelvdiagnózis, nyelvdiagnosztika, hagyományos kínai orvoslás, hagyományos kínai gyógyászatszonopunktúra, manupunktúra, akupresszúra, Head-zóna fogalma, trigger pont, lézerakupunktúra, akupunktúra