Egy újabb csodagyógymód, mely természetes módon gyógyít – dr. Konstantin Buteyko légzéstechnika, asztma ellen

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), pszichológiai érdekességek

Forrás: dr. Komin Vladimir – Légzéskontroll

Hihetetlen gyógyulásról számolnak be az orvosok, mely egy egyszerű megközelítés segítségével következik be. Hiába az ember egyre jobban hisz a természetes, egyszerű gyógymódokban. Talán nem véletlenül…

Ahogy olvasom a forrást orvosok számolnak be olyan 76 éves rákos betegről, akiről lemondtak az orvosok, és aztán ennek következtében gyógyult meg. De hallunk olyan asztmásról is, aki végérvényesen meggyógyult, holott elvileg az asztma gyógyíthatatlan, csupán kezelhető. A tünetkezelő orvosság helyett sokan kipróbálják azt a fajta légzéstechnikát, mely gyökeresen változtatja meg életüket. Ezt egy orosz orvos fejlesztette ki egyébként, dr. Konstantin Buteyko. A lényeg, hogy apróbb finom levegőt szívunk be orrunkon keresztül. Akkor csináljuk jól – ahogy a leírásokból kiderül -, ha az orrunk alatt lévő ujjunkon keresztül nem érzékeljük sem a lélegzetvételt, sem annak kifújását.

A szervezetünknek ugyanis nemcsak oxigénre, de szén-dioxidra is szüksége van. Sőt, ahhoz, hogy az oxigén hasznosuljon szén-dioxid is kell. Nem hiába mondom, hogy minden igazság paradoxon alapszik az elme számára, vagyis a tézis az antitézist is magában rejti. Az orvosok beszámolnak olyan gyermekről, akik szülei szintén orvosok voltak és epilepsziás gyermeküket sehogyan sem tudták meggyógyíttatni. Tudjuk, hogy az epilepsziának rengeteg formája van, létezik olyan is, mely csak egyszer jelentkezik egész életünk során. A lényeg, hogy ezzel a légzésmódszerrel nemhogy meggyógyult a gyermek, hanem idővel spirituális képességei is előjöttek. Jómagam hiszek benne, hogy a pszichológiai problémák után a spirituális képességeink fejleszthetőek. A fejlődés stabilan megy felfelé, mint a pénzpiaci alap. Erről már írtam a tudat evolúciója kapcsán.

Ha túl sokat lélegzünk, akkor a szén-dioxid tartalom alacsony marad és a szervezetünk ezt veszi alapul idővel. Így egyfajta túllégzés alakul ki. Így a test nem kap elég oxigént, ergo leromlik az anyagcseréje. Ezáltal különféle betegségek alakulhatnak ki.

A Buteyko légzés előnyei

A gyakorlók arról számolnak be, hogy sokkal több energiájuk van és inkább a nyers természetes ételeket preferálják, elhagyják a kávét, cigarettát. Kevesebb az alvásigényük, először egy órát foglalkoznak a módszerrel naponta, utána elég hetente pár órát foglalatoskodni a technikákkal. Visszanyerjük energiánkat, erőnket. Kitartó munkával átlagosan naponta egy másodperccel tudjuk megnövelni a légzésszünetet és egy perc fölött, már az egzakt világon túli érdekességeket tapasztalhatunk meg. Ezeket ellenőrizték és a valóságnak megfelelő információkhoz jutottak a delikvensek, tehát nem hallucinációról van szó.

Csodálatos mikor a tudomány megtalálja a régi, több ezer éves módszereket és hatékonyan tálalja azokat. Hiszen, ha légzésről van szó, akkor gondoljunk a pránajámára, mely hihetetlen hatékonysággal működik, lásd jóga.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
nyirokrendszerkatonaság, háború, agresszió