Csak a folyamat állandó – spirituális vers

 In a valóság költeménye, Filozófiai cikkek

Vagy a valóságot vagy az elvárásaimat követem. De a börtön is a létezésben van. A valóság spontán frissességgel ünnepli a létezést. Isten pedig sehol sincsen, mert csak ő van mindenhol. Ő nem egy tárgy. Ő maga a tárgy, is és nem is. De ki látja őt? vajon a látó elkülönül tőle? Vajon a gondolatok létrehozhatják a valóságot, vagy ez is csak egy puszta gondolat, melyekből felépül a szerepünk? Látható a gondolatok mögötti végtelenség… Egy élet, csak egy pillanat ebből a perspektívából.

Vajon ezt a sort ÉN írom le, vagy ez is csak magától megtörténik? Nem tudom mi lesz 5 perc múlva és erősen koncentrálnom kell, hogy megtudjam mi történt 5 perce. De ez a feledékenység a legnagyobb szabadság. Ez a nagy tér nem állapot, hanem maga a valóság, melybe minden lágyan belekúszik, majd tovább áll. Én álmodom a valóságot vagy a valóság álmodik engem? Nincs is ÉN, csak létezés, ezt a létezés mondja… Figyelem, miközben megtörténik, ami nekem is új. Sőt, valójában nem történik semmi, nincs idő, csak AZ van…

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
spirituális vers, költeményauralátás megtanulása