Az összes ásványi anyag, vitamin és sejt szintű tisztítókúra, sejt védelem egy helyen

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), egészséges test, természetgyógyászat

Forrás: dr. Budai László Károly, Kovács Attila

Rólam két mondat

Rengeteg termék van, így mindennek utána kell nézni és a gyakorlat mércéjén lemérni a hatását. Én sosem írok konkrétumot, hogy ne higgye senki, hogy érdekem fűződik egy-egy termékhez, mert akkor szubjektívvé válhatok (jelenleg 700-800 cikket írtam, mely megtalálható az oldalamon és természetgyógyászként többek között orvosi, gyógyszerészeti szaklapokban publikálok).

Nem mindegy, hogy melyik fajta algát választjuk és, hogy milyen körülmények között állítják elő és mekkora mennyiségben van jelen a készítményben. A leírt valamennyi információ a forrásban megjelölt helyről származik.

Miért kellene a táplálékunkat kiegészíteni (lásd táplálék kiegészítők)?
Egyetemi kutatások szerint (dr. Budai László Károly előadása, aki Márai Géza professzor Gödöllői Egyetem nyugalmazott professzorát jelöli meg forrásként), lásd különféle élelmiszerek pl. zöldség, gyümölcs Ca mennyisége 1942-ben 78 mg/kg volt, 2005-ben pedig 15 mg/kg. A répa 266 mg/kg-os értéke 8 mg/kg-ra csökkent, a burgonya 110 mg/kg-ről 5 mg/kg-ra és így tovább… Evett a kedves olvasó 15 kg (bio) répát és almát máma? Pedig lassan ennyire lenne szükség, hogy az 1940-es években lévő szintet tartsuk, ha nem akarunk kiegészítőkkel élni…

Miért nem elég bevinni a vitaminokat?

Dr. Jánosi Tamás kutatásai szerint olyan szintű toxikus világban élünk, hogy már megszületésünk előtt hat ránk mindez. 413 toxikus anyagot talált a köldökzsinórban.

A sok vegyszer, tartósítószer, nehézfém mérgezés stb. folyamatos, így nem nagyon lehet tiszta táplálékhoz jutni (miért van a kenyérnek 30 összetevője 4-5 helyett, mint régen?). Miért van ennyi allergiás megbetegedés? Nagyszüleinknek még nem volt szüksége táplálék kiegészítőre, mert nem voltak ennyire megmérgezve a tengerek és a földek… Tehát az első a sejt szintű tisztítás, aminek folyamatosnak kell lennie!

Amiről én írok az folyamatosan végrehajtja a

– sejttisztítást
– sejtvédelmet és
– sejttáplálást

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) teljes értékű táplálék kiegészítőnek titulálta (lásd egyik összetevőjét, mert az esszenciális aminosavak benne vannak).

Manipulált kutatási eredmények?

Hogy hogyan születnek meg a kutatási eredmények, arról már írtam (kutatási eredmények). Amire én hivatkozom azok független kutatási eredmények.

Apró kiegészítések

Dr. Budai egyszer ellátogatott hozzám és személyesen is beszélgettünk a témáról, de az én szerény véleményem, hogy azért néhány gramm alga beviteltől csodát ne várjunk. Ez olyan lenne, mintha egy kis levelet elrágcsálnánk minden nap, vagy egy picike répának a végét.

Nem mindegy milyen fajta alga, hogyan hozzák létre, mennyi szívódik fel belőle, mennyit viszünk be stb.  De folytatom az ő előadásán fellelhető infók közlését cikkemben… Függetlenül attól, hogy azzal vitatkoznék, hogy 1 g alga megfelel 1 kg zöldségnek, gyümölcsnek. És omega 3-at is be lehet vinni egyszerűen pl. napi 2 evőkanál darált lenmag formájában, bár inkább vitamint választanék és elsősorban az omega-6-ot csökkenteném stb. Jók lehetnek a tisztítókúrák, melyek fillérekből kivitelezhetőek, de a legjobb egy egészséges életmód megalapozása (ha továbbra is szemetet eszünk, akkor az alga megy a levesbe az összes vitaminnal együtt, azaz pénzkidobás). Vegyük figyelembe továbbá, hogy a japánok pedig marék számra viszik be az algát, ez hazánkban jóformán megfizethetetlen.

További tények, jellemzők

– 20 (nélkülözhetetlen) aminosavból 19 megtalálható benne
– 20 féle vitamin, ásványi sók, zsírsavak, 8 esszenciális aminosav, hasonlóan az anyatejhez (így vegetáriánusoknak sem lesz hiánybetegségük)
– összesen, több, mint 4000 vitális összetevő
– hasznosulása (felszívódás) minimum 90 % (a jó minőségű marhahús 12-14 %-a szívódik fel)
– 1 g fogyasztása 1 kg bio (zöldség, gyümölcs) tartalmának felel meg (Kcal 3-4 / g, így nem hizlaló)
– magába foglalja a természetes multivitaminokat, de ez élő vitamin (pl. aszkorbinsav nem azonos a citromlével)!
– zsír is van benne (pl. omega 3, mely az idegrendszerre gyakorol pozitív hatást
– megköti a szabad gyököket (rákmegelőző)
– gyulladásgátló (átmegy vér-agy gáton) idegrendszerre, érzékszerveinkre is hat, nemcsak az izmokra
– a fogyásban is segít: zsírsejteket segíti leépíteni
– Japánok 15-20 vitális (nem demenciában!) évvel tovább élnek hasonló stresszes világban, többek között ezt fogyasztva (2014-ben 60.000 a 99 év felettiek száma)
– immunrendszer szabályozása, regenerálása
– lúgosít, méregtelenít

Összehasonlítás hasonló értékes élő anyagokkal

Amíg nem álltak a sejtek a helyére (toxikus világban élünk), addig nem fog semmi tápláló anyag megfelelően bejutni a sejtekbe! Így a FOLYAMATOS sejt szintű tisztítás elengedhetetlen (tapasztalataim a nem sejt szintű, drasztikusabb tisztítás, tisztítókúrák kapcsán).

A halolajban is van omega 3, de háromféle vegyszerrel vonják azt ki és az aloe vera is nagyon jó, de az általam javasolt megoldásban lévő élő anyagok száma felülmúlja azokat és megfelelő számban van jelen benne mindez nemcsak „csöpögtetve”. 50-szer erősebb, mint a béta karotin, 60-szor erősebb, mint a C-vitamin, 550-szer erősebb, mint az E vitamin.

Az oxigén 90 %-át adja Földünkön, 3 milliárd éve a Földön vannak (mindent túléltek), klorofil tartalma a legnagyobb (4-10 x nagyobb, mint a búzafűé).

Természetes (nem ember hozta létre), tehát nem szintetikus… Az űrhajósok is ennek az egyik összetevőjét fogyasztották. Csernobil (nehézfém mérgezés) után, aki ennek az összetevőjét ette megszabadult a nehézfémektől. Hatvanszor gyorsabban ürülnek ki a nehézfémsók, mint más anyagokkal, módszerekkel.

Egyéb hatásai (indikációk)

– öregedésgátló (anti aging)
– belülről szépíti testünket
– hajhullásra, korpára, túlsúlyra
– narancsbőrre, körömgombára
– alvászavarra
– jobb közérzetre
– visszér problémákra
– ekcémára
– pikkelysömörre
– herpeszre
– futószemölcsre
– allergiás tünetek csökkentésére

Gyerekeknek is sokat segít a testi fejlődésben. A placebo hatás hasonlóan az akupresszúrához, akupunktúrához kizárva, mert az állatokra is pozitív hatást gyakorol. Nincs negatív hatása, és ellenőrizhető minden, ugyanis hetente van nyílt fórum, ahol bárki kérdezhet egy orvostól és hozzászólhat elmondva tapasztalatait.

Egyéb terméktapasztalatok

– crohn betegség
– cukorbetegség
– csontritkulás, megelőzés
– depresszió ellen
– az emésztés támogatása
– migrén, fejfájás ellen
– fáradékonyság ellen
– fekélyek visszaszorítása
– fogínygyulladás
– gombás fertőzések
– fogyás
– gyomorfekély megelőzése
– ízületi gyulladások
– koleszterin csökkentése
– ekcéma, pikkelysömör ellen
– őssejtek stimulálása
– rákos megbetegedés ellen
– reflux megszüntetése
– sclerosis multiplex
– vesebetegségek megelőzése
– vérrögképződés ellen
– magas vérnyomás csökkentése
– vírusfertőzések ellen

Fontos továbbá megjegyeznem, hogy mivel természetes anyagról van szó, nem csökken a hatása idővel (rezisztencia) a szintetikus anyagokkal szemben (lásd gyógyszer), melyhez hozzá szokhat a szervezet. És nem lehet túladagolni sem (vasat csak intravénásan lehet túladagolni a szervezet intelligens és a felesleg kijön a szervezetből). A probiotikumokat is tartalmazza (bélflórák rendezése) és az msm-et, glükozamint is helyettesíti (porcépítésre szokták használni, de összetettebb a hatása). Nem tartalmaz allergén anyagot.

Kontraindikációk (ellenjavallatok)

Kontraindikáció lehet, amikor a szervezet immunitásának csökkentése a cél, veseelégtelenség és szervátültetés után a beültetett szerv kilökődését okozhatja. És nem helyettesíti a gyógyszer fogyasztását.

Ez nem csodaszer

A testünket folyamatosan megfelelő módon táplálni és tisztítani kell, fontos a napi mozgás és a sok-sok víz (lásd, többek között dr. Lenkei Gábor véleményét), stresszmentes élet. A lelki problémákat, konfliktusokat továbbra is meg kell oldani. Ebben segít többek között pl. a germán gyógytudomány egy GNM terapeuta segítségével: nincsen gyógyíthatatlan betegség (?) vagy a pszichoszomatika.

FIGYELEM! A különféle pl. vitaminok, ásványi anyagok, hormonok stb. hiánya komoly testi -és pszichés zavarhoz hasonló tüneteket is okozhatnak…

Természetes egészségvédő megoldások nőknek (pl. pajzsmirigy-, menstruációs-, szexuális problémák, gyermekvállalás, változó kor, stressz, fáradtság stb.), bőrszépítő eljárások, natúr kozmetikumok, étrend kiegészítők

További infó és természetes termékek

A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, nem helyettesítik a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést. Ennek megfelelően a termékek jelölése, hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy azok betegségek megelőzésére, kezelésére alkalmasak. A megfogalmazott állítások kizárólag a hatóanyagok (és nem a termék) élettani hatásaira vonatkoznak, és a vásárlók általános tájékoztatását szolgálják. Napjaink tudományos vizsgálatainak eredményeit összegzik a hatóanyagokkal kapcsolatban, feltüntetve a vonatkozó tudományos publikációt, ill. klinikai vizsgálatot, ahol az állítást megfogalmazták.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

20 év munka, több, mint 800 cikk (köztük van több 30 oldalas írás is), mely letesztelt, gyakorlati megoldásokon alapszik. Segítesz egy nemes ügyben, hogy minél több embernek segíthessünk megtartva az objektivitást?

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
germán gyógytudomány, germán új medicinaakupunktúra, távolkeleti-gyógyászat