A tudat valódi működése – 34 rákosból 100 % meggyógyult

 In Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek), meditációk és tudatállapotok

Forrás: Szintézis Szabadegyetem: prof. Dr. László Ervin, Balogh Béla

 

A tudat működése és ébredése

A tudomány lassan kezd rájönni, amit a szent iratok több ezer éve már leírtak, hogy nem az agy hozza létre a tudatot, hanem az csak leközvetíti azt korlátozott formában. És a tudat fontosabb, mint az anyag, mely kozmikus jelenség, hangsúlyozza az UNESCO tudományos igazgatójának főtanácsadója, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, prof. Dr. László Ervin, akire méltán lehetünk nagyon büszkék. Nemzetközi körökben hihetetlenül elismert szakemberről van szó.

Felhívja a figyelmünket, hogy paradigma (korszellem) váltásra van szükségünk, ahhoz, hogy a világ megváltozhasson, mely azt jelenti, hogy a vezetők világnézetét kellene megváltoztatni elsősorban. Nyilván itt különféle politikai érdekekbe ütközhetünk. Azonban, ha ez nem történik meg, akkor csak kihalásos módon idővel tud rendeződni a fennálló helyzet. A valóságot ugyanis mindig érzékeljük valamilyen formában, de nem mindegy milyen módon.

És a világ érzékelése tudati alapon nyugszik, ahogyan a vakok is érzékelik a világot, még akkor is, ha sosem láttak. Sokszor több információra is szert tesznek. A tudat a tér-időn túl van, úgymond halhatatlan, holografikus jelenség. Tehát az igazi világ túl van a megjelenési formáján és a buddhisták, taoisták több ezer éve már utaltak erre. A tudat a test után sem szűnik meg, hasonlóan más természeti törvényekhez, gondoljunk például a gravitációra. Erre Jung és Schrödinger (Nobel-díjas fizikus) is felhívta a figyelmet.

A meditáció a géneket is megváltoztatja

Balogh Béla tovább megy és felhívja a figyelmet arra, hogy 2011-ben Nobel-díjat adtak annak a tudósnak, aki bebizonyította, hogy a meditáció, illetve módosult tudatállapot a géneket is képes megváltoztatni. Tehát már nemcsak arról van szó, stressz csökkentő szerepe van és öngyógyító hatása a meditációnak, hanem hogy szinte meg tudjuk általa a tudatunkat, testünket is változtatni. Nem véletlen az agykontroll sok-sok pozitív beszámolója, mely módszerek közül már a Harvardon is tanítanak. Balogh Béla megemlítette, hogy az Onkológiai magazin 2012 decemberi száma is megírta, hogy az orvosi kezelés mellett folytatott meditáció eredménye az volt, hogy 34 rákos emberből mindenki meggyógyult.

 

A tudat gyógyító ereje

Béla előadásaiban hangsúlyozza, hogy valójában 4 %-unk anyag, a többiről pontosan nem tudjuk, hogy micsoda: lélek, gondolat, érzelem? Ezek csak szavak… De azt megállapíthatjuk – érvel a mérnök végzettségű spirituális gondolkodó -, hogy a hullám az rezeg, tehát valami mozgatja…

Ez azt jelenti, hogy amit önmagunkról ismerünk az csak parányi része a valóságnak és valójában egy hatalmas tudattal rendelkezünk: végtelen térrel, mely meditációban meg is tapasztalható. Sajnos azonban mindenki, egy saját ego-világban hisz, ebben élve mindennapjait. És biztosak vagyunk benne, hogy igazunk van. Mindenki biztos abban, hogy igaza van. Tehát 7-8 milliárd ember különböző képei jelennek meg egyszerre, melyek sokszor egymással viaskodnak, lásd értelmetlen vallásháborúk.

Szóval mindenki más világban él (projekció), pedig csak egy valóság van. Ha mélyebben belegondolunk még apróbb dologban sem tudunk megegyezni, egy értelmetlen vallásháborút elindító nézet különbségről nem is beszélve. Ha pl. egy kisebb társaságban valamit egymás fülébe súgnánk, vagy egy színes vázát megnéznénk, valószínűleg ott sem lenne teljes az egyetértés. „Zöld, nem inkább kék színű…” Miért is van ez így? Mert az adott észlelt tárgyra kivetítjük a tudattalanunkból a különféle múltbeli képeket, melynek semmi köze a jelenben elénk táruló képhez, tárgyhoz. Ez a projekció, mint elhárító mechanizmus lényege. Bárcsak egy vázáról lenne szó és nem mások megbántásáról…

A képzeletünk teremti bizonyos értelemben a valóságot, és a gondolatot tehát nem az agy hozza létre. Amikor valaki „kép nélküli”, azaz képtelen elképzelni valamit, akkor nincs információja róla, ellentétben azzal, amikor képes ezt megtenni, hiszen van róla „képe”. Fontos még megjegyezni, hogy az érzelmek alacsonyabb szinten „rezegnek”, mint a gondolatok Balogh szerint és ez a kettő teremti meg az anyagot. A szerelem, szeretet a legtisztább érzelem.

Hatás és ellenhatás

És aki elmésen másokat rombol, az önmagát is rombolja. Gondoljunk egy másokról folyton negatív véleménnyel viseltető emberre. Szép lassan az arc vonásai is elárulják jellemző gondolatait, úgy negyven felett. Most arra gondolunk milyen jó lenne, ha minél hamarabb valóra válna az, amit elgondolunk. De valójában nem baj, ha nem jelenik meg azonnal az, amire gondolunk, mert akkor bajban lennénk… Azonban a tudattalan ereje erősebb és folyamatosan működik, hat életünkre. Érdemes tehát az önismereti munkát minél hamarabb elkezdeni.

Egyébként az sem véletlen, hogy a pszichoterápiában is a tudattalannal dolgoznak sok esetben és ezt a programot próbálják meg felülírni. A hitrendszerünk a tudattalanunkban impresszióként megmarad és akadályt képezhet és sokszor összekeverjük ezt a téves programot a tudással. A valódi tudás Jézus szerint az, amikor először gyarapítjuk a tudásunkat, utána megnyitjuk a szívünket, majd minden eltűnik…

Arról sem árt megfeledkeznünk, hogy ha a részei vagyunk valaminek, ami intelligens, akkor feltehetően a nagy egész is annak számít, velünk együtt. Ez egyfajta agymosásnak tűnhet, de mi baj az agymosással? A fogainkat, ruhánkat is mossuk nap, mint nap és inkább rendelkezzünk pozitív, mint negatív programmal, felülírva a régi helytelen programokat.

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
tudatállapotoktudatállapotok fajtái