A keleti gyógyászat különleges, mellékhatások nélküli megoldásai: autoimmun betegség

 In betegség és egészség, Coaching, pszichológia, keleti filozófia és egyéb (cikkek)

Mi az autoimmun betegség a nyugati orvoslás szemszögéből?

A szervezetünk ilyenkor nem ismeri fel a saját struktúráját és elkezdi támadni a saját szöveteit, szerveit. Háttérbetegségként vélik felfedezni az újabb kutatások szerint az autoimmun betegségeket pl. az 1-es típusú cukorbetegség, sclerosis multiplex és arthritis stb. esetében.

 

Az autoimmun betegség tünetei

Szempanaszok, kötőhártya gyulladás, illetve lázzal, fogyással, fáradékonysággal járó kisízületi panaszokat (bőr alatti fájdalmas csomók megjelenése az ízületek mellett) tapasztalhatunk. Megjelenhetnek a bőrön kiütések, a szájpadlás nyálkahártyáján fekélyek, herpeszek, napfény hatására bőrkiütés, melyet vasculitis (kis erek gyulladása) követ. Ezen kívül fülgyulladás, légúti panaszok, hideg hatására elsápadó ujjak, nyelési zavarok, szemben idegen test, vagy égető fájdalom érzése is megjelenhet. Ha többször visszatér a fenti tünetek közül több tünet is, akkor érdemes minél hamarabb szakorvost felkeresni.

 

A mellékhatások nélküli keleti gyógyászat megoldásai

Rengeteg megoldás sorolható fel e témában is, ezek közül, tényleg csak nagyon lényegre törően említek meg néhány megoldást.

 

Az autoimmun betegség lelki okai

A pszichoszomatikában lelki szinten az autoimmun betegségekhez a védekező rendszert emeljük ki. A szervezet a védekező rendszert saját maga ellen hangolja, pedig a belső behatoló ellenség ellen kellene valójában fordulnia, így válunk saját magunk ellenségévé. Ezt valójában a nem megélt, elfojtott dolgok okozzák, melyek agresszióba mentek át.

Sok esetben érintett az ízület, vastagbél, pajzsmirigy, máj, bőr és maguk az erek is. Ezeket mind szépen ki lehet elemezni a pszichoszomatika segítségével és ebben járatos személy hamar megadja számunkra a megfelelő válaszokat, mellyel kezelhetőek ezek a folyamatok.

 

Egyéb vonatkozások

Az akupunktúrás pontok helye megtanulható és azokat mi magunk is tudjuk nyomkodni (akupresszúra), így hatva saját testünk energiarendszerére.

Ezen kívül a kínai gyógyászat szerint az autoimmun betegség alkalmával megbomlik a természetes egyensúly, lásd felépítés-leépítés, teremtés-rombolás viszonya. A pajzsmirigy felel a könnyedségért, mozgékonyságért, fejlődésért, mely a tűz elemnek felel meg. Ezzel szemben a depresszió a visszamaradottsággal van összefüggésben és e kettő szabályozását látja el a pajzsmirigy működése. Ahogy dr. Simoncsics Péter kiváló írásaiból megtudhatjuk, a pajzsmirigy túlműködés (hyperthyreosis) a víz elem tűz komponense, azaz a mellékvese adrenalin-noradrenalin termelésének növekedését kapcsolhatjuk hozzá. Ebből pedig az következik, hogy nem elég a víz, ami oltani tudná a tüzet, lásd elégtelen vese és / vagy szív működésének köszönhetően.

A neurotoxin mérgezések feloldása is nagyon fontos egyes elméletek szerint, mely szintén megoldással szolgálhat. Nagyon szeretem ezt a témát boncolgatni és rengeteg természetes, mellékhatások nélküli megoldást találtam.

 

 

Attila Cross

Keresztes Attila, a cikkek írója


A cikkeimben integrálom a nyugati pszichológiát a keleti filozófiával. Orvosi szaklapokban publikálok és 3 területről van egészségügyi szakvizsgám (keletei-nyugati medicina). 2005 óta dolgozom emberekkel és 350+ a nyilvános ajánlások (sikertörténetek száma) a honlapon.

 

Cikk kategória (angol, magyar)

AJÁNLOTT CIKKEK
allergia, asztmabőrbetegségek